Hajka na Hadžihafizbegovića zbog izjave da su Srbi spremni opet počiniti genocid

Screenshot: RTCG

NAKON što je bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović tijekom gostovanja na RTCG govorio o Srbiji, srpski mediji pokrenuli su linč.

Pritom ne prenose gotovo nijednu svježu Hadžihafizbegovićevu izjavu, već svoje izvještaje u velikom dijelu oslanjaju na njegovo gostovanje u emisiji Nedjeljom u dva prije pola godine.

"Postoje samo dobri i loši ljudi. Ali kad ta politička sredina ponovno stavlja prst u oko i ponovno reanimira ratne zločince i daje univerzitetu na Plama ime Radovan Karadžić, slave 9. januar, ne priznaju genocid... Onaj koji ne priznaje genocid, spreman ga je ponovno počiniti. Onda ti kao umjetnik imaš potrebu multiplicirati unutar onog što radiš priču o tome", rekao je između ostalog u emisiji Teleskopija, dodavši da je Schindlerova lista snimljena 50 godina nakon Holokausta.

Srpski Alo zbog te je izjave stavio naslov: "NA JAVNOM SERVISU UDARA NA SRBE Glumac poznat po pitanju "što nismo ubijali srpske majke" opet besomučno vređa (VIDEO)"

"Na RTCG optuživao je Srbe da su 'genocidan narod', da su 'spremni da ponove genocid'", pišu.

"POZNATI GLUMAC KOJI SE PITAO ŠTO NISU UBIJALI SRPSKE MAJKE PONOVO IZAZVAO BURU: Vređao Srbe, ali ni tu nije stao (VIDEO)", naslov je na Kuriru.

U nastavku, umjesto Hadžihafisbegovićevih izjava iz intervjua, prenose komentare Facebook stranica.

"Evo doveli glumca jednog iz Bosne na RTCG da priča o svojoj karijeri i umetnosti. Šalim se, doveli su ga da priča o svojoj karijeri i umetnosti, ali ga priča odvela na priču da su Srbi genocidan narod. Sasvim slučajno", jedan je od komentara koje su prenijeli.

Pročitajte više