Haker sabotirao koncert Spice Girls u Buenos Airesu

LAŽNI e-mail u kojem stoji da je grupa Spice Girls otkazala koncert u Buenos Airesu objavilo je nekoliko glazbenih portala, a gotovo svi obožavatelji koji su rezervirali ulaznice za taj koncert dobili su poruku kako je otkazan te kako će uskoro dobiti povrat novca. Glasnogovornik grupe reagirao je 24 sata kasnije priopćenjem o lažnoj obavijesti, no naslovi tipa "debakl turneja" i "počelo otkazivanje" već su obišli internet.

"Zbog solo projekata i obiteljskih obaveza nismo u mogućnosti održati koncert u Buenos Airesu. Jako nam je žao što vas o tome obavještavamo u zadnji čas, ali smo se trudile do zadnjeg trena uklopiti koncert u turneju", stoji u e-mailu kojeg je prošlog vikenda primilo nekoliko tisuća obožavatelja grupe Spice Girls u Buenos Airesu. Osim toga, e-mail je poslan i kao PR izvješće pa ga je objavilo nekoliko iznimno posjećenih glazbenih portala.

Grupa je lažnu obavijest demantirala dan kasnije, ističući kako "datum u Buenos Airesu još nije određen, ali će biti definiran kroz nekoliko dana". "U tom lažnom mailu piše kako će fanovi koji su kupili karte dobiti povrat novca ili mogućnost da nastup gledaju u Londonu. To apsolutno nije istina, riječ je o običnoj prijevari", izjavio je glasnogovornik Spiceica.

Za tjedan dana Victoria, Geri, Mel C, Emma i Mel B kreću na veliku svjetsku turneju koja još nema definiran broj koncerata, jer za povratničkim koncertima grupe vlada izniman interes pa se turneja širi iz dana u dan. Od početnih 11 koncerata svjetska se turneja gotovo utrostručila - trenutno je u planu njih 28, no broj bi, najavljuje menadžment grupe, uskoro mogao još rasti.

D.K.

Pročitajte više