"Harry Potter" po uzoru na "Avatar": 3D formulom do novih rekorda

FILM "Avatar" potaknuo je tvorce filmova o Harryju Potteru da idući nastavak filma o malom čarobnjaku snime u 3D tehnici.

I Geoge Lucas prigrlio 3D
Inspiriran hitom Jamesa Camerona je, koji svakim danom diljem svijeta premašuje sve rekorde filmske industrije, i George Lucas koji će ponovno snimiti svoje "Ratove zvijezda" u istoj tehnici.

"Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1" trebao bi ugledati svjetlo dana 19. studenoga ove godine, dok bi drugi nastavak istoimenog filma trebao izaći u ljeto 2011. Reuters prenosi kako su čelni ljudi Warner Bros kompanije potvrdili da će se na novim nastavcima sage o čarobnjaku primjenjivati 3D tehnologija. Osim novog "Harry Pottera", Warner Bros će u 3D staviti i film "Clash of the Titans" čija je premijera upravo iz tog razloga pomaknuta za par tjedana.

"Zameo ih vjetar" se jedini odupire "Avataru"

I dok se oni pokušavaju približiti Cameronovu uspjehu, slavni redatelj može mirno spavati jer je s novim filmom definitivno ušao u povijest. "Avatar" je potopio "Titanic", u svakom pogledu, ali se prema ukupnom broju prodanih karata još uvijek bori s velikim klasikom iz 1939. "Zameo ih vjetar". Taj film i dalje zasluženo nosi titulu filma za čije je projekcije prodano najviše karata u povijesti kinematografije.
 

Pročitajte više