Hrvat dizajnirao Peugeot za 2020. godinu

MEĐU deset finalista trećeg izdanja Peugeotovog dizajnerskog natječaja nalazi se i jedan Hrvat. 21-godišnjak je dizajnirao Peugeot budućnosti koji nosi ime Concept 05.

Nakon što je žiri između više od 3.800 radova izabrao 30 radova, odabir je prepušten posjetiteljima službenih stranica. Od šestotinjak tisuća posjetitelja svoj glas jednom od finalista dalo je njih 105.000. Među finalistima je i jedan projekt iz Hrvatske, a potpisuje ga Dario Gagula, Hrvat s privremenim prebivalištem u Njemačkoj.

Concept 05 je, kako kaže njegov autor, studija sportskog coupea koji vizualno djeluje vrlo dinamično, pa mu pristaje ime „Bullit“. Gagula je u njega usadio sve što voli na automobilima. Stoga je njegov automobil dobio agresivan prednji kraj, aerodinamičnu liniju vozilu i markantna stražnja svjetla. Cjelokupan razvoj je trajao dva mjeseca, od čega je čak pet tjedana utrošeno na razvoj 3D modela.

Pobjednik će biti proglašen sredinom veljače, a njegov će projekt biti realiziran i predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu. Pobjedniku slijedi i novčana nagrada.

Finalisti:

Concept 05 - Dario Gagula, 21 godina, Hrvatska
3rd Avenue -  Rebecka Keskey-Shaw , 21 godina, USA

3×4 - Roberto Delfianti, 27 godina, Italija
3007 Mobility - Andre Costa, 23 godine, Portugal
5007 HPV - Edwin van der Mark, 48 godina, Nizozemska
607 Arabesque - David Dewitt , 37 godina, Velika Britanija
707 Coupe -  Emre Husmen, 18 godina, Turska
Bodyboard - Gerjan Storm, 30 godina, Nizozemska
Felidae  - Lio Huang, 25 godina, Tajvan
ZCC – Zhonghuayi, 21 godina, Kina

M.N.

Pročitajte više