Hrvati pripomogli zaradi "Matrixa" od 25 milijuna funti u samo jednom danu

PREMIJERA posljednjeg filma akcijske trilogije prikazana je istovremeno od Amerike i Kanade do Kine i Rusije, Dalekog Istoka i Lijepe naše kako bi se potpuno onemogućili pirati.

Zanimanje za "Matrix Revolutions" nadmašilo je sva očekivanja i samo prvog dana prikazivanja film je u 107 zemalja zaradio ogromnu lovu i očekuje se da će nadmašiti sve dosadašnje novčane rekorde.

Drugi film "Matrix Reloaded" do sada je s 92 milijuna funti zarade u prvom tjednu prikazivanja u Americi i Kanadi vodio na listama najvećih zarada, a kako je novi nastavak na tom području samo prvi dan zaradio 14 milijuna funti, mogao bi postići novi rekord.

Dok se na premijerama širom svijeta dobro zabavljalo u Moskvi je grupa mladića iskoristila popularnost Matrixa za izražavanje svojih političkih stavova.

Dečki u crvenim majicama sa srpom i čekićem i crnim naočalama izvikivala je pred kinom "Mi smo neo-komunisti" a jedan od njih objasnio je novinarima da je junak filma Neo genijalni komunist koji svojim revolucionarnim idejama može stati uz bok Lenjinu.

Pročitajte više