I poznati Hrvati prate izbore u SAD-u i slažu se u jednom: "Bira se između dva zla"

 Foto: Facebook/Borna Cavrag/Index

IZBORI za američkog predsjednika glavna su tema u medijima ovih dana, a iako daleko od SAD-a, mnogi Hrvati ipak imaju mišljenje o tome tko bi trebao biti sljedeći američki predsjednik ili predsjednica.

"Mislim da je u ovom slučaju riječ o tome da se bira manje zlo, samo što je u ovim izborima to dovedeno do vrhunca. Volio bih da pobijedi Hillary Clinton, samo zato jer mislim da Trump predvodi jednu drugačiju Ameriku koja je primitivna i neobrazovana,  a mi Hrvati najbolje znamo što se može dogoditi kada takvi dođu na vlast. SAD je jedna velika mašinerija i zbog toga je bitno da pobijedi netko tko ne gazi toliko po ljudskim pravima i protivnicima poput Trumpa", rekao nam je redatelj Dalibor Matanić.

Luka Bulić je svoj stav o američkim izborima opisao u svom najnovijem Bullhitu. "Jer zašto bismo samo mi imali izbore u kojima nikako ne možeš pametno odabrati...", opisao je Luka svoj najnoviji hit u kojemu je opjevao "negdašnju First Lady i Trumpa".

Ida Prester je na svom Facebook profilu shareala "pismo" Amerikancima koje je posljednjih dana pravi viralni hit. "Pismo" koje je potpisano s "građani Njemačke" objašnjava Amerikancima što bi im se moglo dogoditi ako izaberu Donalda Trumpa za predsjednika.

Kada smo još neke poznate Hrvate upitali što misle o izborima u SAD-u i imaju li favorita, složni su bili u tome da je između Trumpa i Hillary zaista teško naći bolju opciju.

Pročitajte više