Sa 6 godina izgubila se u šumi i preživjela 52 sata bez hrane i vode. Ispričala kako

Foto: Instagram

HALEY ZEGA imala je samo šest godina kada se izgubila u šumi. Dok je šetala s bakom Joyce i djedom Jayom Haleom u blizini vodopada, odvojila se od njih i otišla je krivim putem. Sljedeća 52 sata pokušavala je pronaći put, a tražilo ju je tisuću ljudi. Pješačila je uz rijeku Buffalo nadajući se da će ju ona odvesti do mosta, a potom do grada. Tijekom noći spavala je na otvorenom. 

Na TikToku je ispričala svoju priču

Nakon dva dana bez hrane i vode Haley su spasila dva čovjeka, William Jeff Villines i Lytle James. Haley sada ima 27 godina i glumica je iz Arkansasa. Prisjetila se te nesretne situacije i na TikToku je ispričala kako je preživjela. Kaže da nije bila sama, već je uz sebe imala svoju imaginarnu prijateljicu Alicie. 

"Nikada nisam bila paničarka, u ekstremnim životnim ili smrtnim situacijama uvijek sam smirena i tražim način da riješim problem. I tada sam se tako osjećala cijelo vrijeme. Imala sam tu imaginarnu prijateljicu Aliciju koja me držala mirnom. No i tada sam pomislila kako ne želim biti vani i da su noći u mraku, pogotovo kad si sam i bez ičega, prilično teške", ispričala je.

@haleyzega he also implied I had been kidnapped which… 🤦🏼‍♀️ #survivor #missingperson #missingchild #suvivalstory #rant #storytime #tea #solvedcase #fyp #foryou #foryoupage ♬ Peaches - Justin Bieber

"Nisam se zabavljala, ali mi nije palo na pamet da neću biti dobro. Da sam bila mlađa, mislim da bih sjela i plakala, a da sam ipak bila starija, znala bih koliko je situacija ozbiljna i da se ne trebam micati s mjesta. Mjesto na kojemu sam nestala je vjerojatno najruralnije područje između Appalachian Mountains i Rocky Mountains", dodala je.

Spavala je na otvorenom, po danu je pješačila uz rijeku

Kaže da je brzo shvatila da joj je najbolje biti u blizini rijeke. "Mislila sam da će me ona na kraju dovesti do benzinske postaje, odakle bih mogla nazvati svoje roditelje. Vikala sam imena svojih roditelja i njihove brojeve telefona.

Iznad glave su letjeli helikopteri i počela sam bacati pijesak s obale u zrak, ali me nikada nisu vidjeli. Nosila sam sivu košulju i crne kratke hlače, tako da nisam bila vidljiva. Iritiralo me što sam crvenu majicu ostavila u kamionu", prisjeća se Haley.

Po noći je otišla do otvorene stijene kako bi tamo spavala. Vjerovala je da mora biti na otvorenom kako bi je vidjeli. Idućeg dana nastavila je duž rijeke. "Nisam ništa jela ni pila. Imala sam zalihe vode, ali nisam znala mogu li je piti. Kasnije sam saznala da je grupa koja me tražila bila jako zabrinuta da će me dohvatiti planinski lav ili puma, ali nikad nisam vidjela tako nešto", kaže.

@haleyzega Remember, be nice or leave 💕#s#survivorm#missingpersonm#missingchilds#suvivalstoryr#rants#storytimet#teas#solvedcasef#fypf#foryou ♬ original sound - Haley

Dva muškarca su je spasila

Potom je i drugu noć provela na otvorenom, a tog dana su je pronašla dvojica muškaraca. "Pronašli su me, rekli moje ime i rekli da su me svi tražili. Dali su mi bocu soka i čokoladni puding. Kasnije sam saznala da su ta dva čovjeka stvarno poznavala šumu dobro i rekli su službenom stožeru da možda traže na krivom mjestu.

U suštini su im se nasmijali i rekli im da bi traženje tamo bilo gubljenje resursa, pa su otišli sami u potragu drugim dijelom šume. Kada smo izašli iz šume, bili smo u podnožju planine i policija me odvezla do vrha. Šerif je rekao mojoj mami da 'ima djevojčica koja želi svoju mamu'", prisjeća se.

Ova situacija nije ju ostavila traumatiziranom. Za sebe kaže da je vrlo pustolovna i da ne dopušta da strah vlada njom. "Iako više nikada ne bih željela proći kroz to i nikome to ne bih poželjela, rekla bih da je ta situacija pozitivno utjecala na moj život", zaključuje Haley.

Pročitajte više