Indigo: Svirke uživo su naš najveći adut

Frane, Ante, dva Alena i Tiho gotovo cijeli život sviraju zajedno, ali tek zahvaljujući pjesmi "Briljantno" postali su poznati široj publici. Njihov debitantski album "U ovom trenutku" izišao je prije nekoliko dana i već nailazi na pozitivne kritike, a po sinoćnjem nastupu u Makarskoj zaključili smo kako im je i publika itekako sklona. Promocija CD-a trenutno im je prioritet, ali Indigo već razmišlja o angažmanima van granica Hrvatske.

"To nam je neka ambicija na duže staze. Trenutno snimamo album na engleskom jeziku, koji uključuje prepjeve pjesama s aktualnog albuma, ali i neke neobjavljene stvari", rekao nam je Frane, kojem je u Indigu pripala funkcija glasnogovornika. Ovih su dana snimili spot za novi singl "Blizu početka", a režirala ga je mlada splitska redateljica Olga Andonović.

"Svjesni smo nezahvalne situacije što se spotova tiče, ali u njih ulažemo dosta truda i stalo nam je do toga da budu kvalitetni, imaju dobru priču. Ovo je nešto najmračnije što smo dosad napravili", kaže Frane o novom spotu koji će u eter biti pušten sljedećeg tjedna.

Nakon što su zapaženo svirali u pulskom Uljaniku, očekuje ih novi promotivni koncerti - u subotu su u Splitu, a slijede Rijeka, Zadar i Dubrovnik. "Jako puno vježbamo i zaista se trudimo da naš nastup bude kvalitetan. Mislim da je svirka uživo naša najveća kvaliteta i adut", zaključuje grupa Indigo. Njihova glazba možda nije za svačije uši, ali mora im se priznati da su sa samo dvije pjesme napravili zaista dobar posao, a album, barem tako kaže kritika, zvuči itekako obećavajuće.

Fotografije grupe Indigo možete pogledati u galeriji (gore desno).

D.K.
Foto: H.P.

Pročitajte više