Poznati američki glumac dolazi na Sarajevo Film Festival, dobitnik je posebne nagrade

Foto: EPA

AMERIČKI glumac, redatelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominiran za Oscara, bit će počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala i ovogodišnji dobitnik Počasnog Srca Sarajeva.

Sarajevo Film Festival će 15. kolovoza odati počast Eisenbergu dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma Nakon što spasiš svijet, Eisenbergovog redateljskog prvijenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola. Nagrada se dodjeljuje pojedincima u znak priznanja za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju filmske industrije te podršci i razvoju Sarajevo Film Festivala. 

Riječ je o filmu koji distribuira kompanija A24, a premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu 2022. godine, uz sjajne kritike. Prikazan je u programu Tjedna kritike na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. godine.

Film prati Evelyn, koju glumi Julianne Moore, ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresiranom za svjetske probleme. Nakon što spasiš svijet je zabavan i iznimno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.

Jesse Eisenberg u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri glumio je u brojnim filmovima, od kojih su najpoznatiji The Squid and The Whale, Adventurland, Zombieland, Now You See Me, Louder Than Bombs i Batman V. Superman, a za ulogu osnivača Facebooka Marka Zuckerberga u filmu The Social Network nominiran je za Oscara za najbolju mušku ulogu.

U predstojećem razdoblju Eisenberg će igrati glavnu ulogu Tobyja Fleishmana u FX limitiranoj seriji Fleishman is in Trouble zasnovanoj na istoimenom bestseleru Taffy Brodesser-Akner. Napisao je i četiri drame, među kojima je i The Spoils, čija je izvedba imala rekordnu prodaju na West Endu.

Pročitajte više