Jesu li ove tenisice nešto najužasnije što ste dosad vidjeli?

Foto: Instagram

S OBZIROM na to da je malo toga što u modi nismo vidjeli, dizajneri danas kao da se natječu tko će smisliti luđu ideju. Tako smo posljednjih mjeseci vidjeli ukrašene crocsice i zbilja ružne sandale, no ove tenisice-štikle sve su podigle na novu razinu.

Ancuta Sarca je rumunjska dizajnerica koja je odlučila reciklirati svoje stare nikeice i pretvoriti ih u ženske cipele s trenutno modernom kitten potpeticom.

"Htjela sam smjestiti tenisice u novo okruženje i dati im novu funkciju, da budu elegantne i ženstvene te prijeđu granice onoga što mogu biti", objasnila je Sarca za magazin i-D.

"Uvijek mi se sviđala estetika Nikea, koji je odigrao veliku ulogu kad je riječ o razvoju sportske odjeće, a njihov logo totalno je neočekivan i smiješan na štiklama", dodala je.

Ideja o tenisicama-štiklama pala joj je na pamet kad je shvatila da ima previše neiskorištenih tenisica, a nije ih željela baciti. Stoga ih je pretvorila u nešto što će zaista nositi (ali nismo sigurni da bi ih i drugi nosili).

"Opsjednuta sam njima", napisala je jedna korisnica Instagrama, dok je druga dodala da su joj 20 posto prelijepe, a 80 posto grozne.

Pročitajte više