Koncert u čast Arsenu Dediću

KONCERTOM "Sve što znaš o meni" održanim večeras u Opatiji, tijekom kojeg je 20-tak izvođača izvelo pjesme Arsena Dedića, Upravni odbor glazbene nagrade Porin odao je počast ovom hrvatskom pjesniku i kantautoru.

Pjesme iz bogatog Dedićevog opusa kao i izvođače za večerašnji koncert odabrao je autor projekta Dražen Vrdoljak. Nastupili su neki od najznačajnijih hrvatskih pjevača zabavne glazbe poput Olivera Dragojevića, Tereze Kesovije, Gibonnija, Josipe Lisac, Gabi Novak i samog Arsena Dedića.

U klavirskoj pratnji u pojedinim pjesmama nastupio je Dedićev sin, jazzpijanist Matija, a velikim revijskim orkestrom na opatijskoj pozornici ravnao je Nikica Kalogjera.

O Dedićevom pjesničkom i glazbenom djelu govorili su Dražen Vrdoljak, skladatelj Zrinko Tutić, muzikolog Nikša Gligo i književni kritičar Zdravko Zima.

Večerašnjem koncertu, održanom prigodnom šatoru podignutom za potrebe manifestacije "Dani hrvatske televizije" na prostoru Ljetne pozornice u Opatiji, bili su nazočni brojni Dedićevi kolege glazbenici kao i predstavnici javnog života, među kojima i nekoliko ministara hrvatske Vlade.

Arsen Dedić rođen je 1938. godine, u šezdesetak godina dugoj karijeri izdao je 10-tak knjiga poezije, objavio više desetaka albuma i skladao glazbu za 25 filmova, te brojne kazališne predstave i televizijske serije. Dobitnik je ovogodišnje nagrade Goranov vijenac, prošlogodišnjeg Porina za životno djelo, nagrade grada Šibenika za životno djelo i mnogih drugih, uključujući inozemne "Premio tenco" i "Jacques Brel".

Pročitajte više