Kosor o smrti majke: Mislila sam da će još poživjeti, na kraju se samo ugasila

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

BIVŠA premijerka Jadranka Kosor progovorila je o smrti svoje majke Zorice, koja je preminula početkom srpnja ove godine.

"Teško je. Živim dan po dan. Odlučila sam da je tako najpametnije. Često mislim o njoj, često razgovaram o njoj s ljudima koji su je poznavali. Imam prijatelje u Lipiku s kojima se čujem, to su prijatelji koji su jako voljeli moju mamu. Mamina bolest i smrt vratili su me nekim ljudima i prijateljima iz mladosti koji su i nju poznavali.

Moja je majka bila puna života, voljela je život, radost, voljela je izlaziti, dotjerivati se, biti lijepa. Toga se sjećam s radošću, držim je živu u uspomeni, uz tugu. Mislila sam da će još poživjeti, na kraju se samo ugasila. Neka utjeha u svemu je što nije patila i nije ju ništa boljelo", ispričala je Jadranka za Story.

Kosor još uvijek nosi crninu

Objasnila je zašto još uvijek nosi crninu.

"Moja baka je uvijek govorila da kad netko umre, crna se odjeća nosi najmanje 40 dana. Iako je ona, kada je umro njezin suprug, odlučila nositi crninu zauvijek i nikada je nije skinula. Moja mama i ja nagovarale smo je da skine crnu odjeću, čak smo joj i kupile neke cvjetne haljine, ali nije htjela.

Često je nosila i crnu maramu na glavi, a mi smo je molile da je skine. Nije željela. Trenutačno se ni ja ne osjećam dobro u nečemu što nije crno. U ormaru imam puno crvene boje, a danas se pitam hoću li se više ikada vratiti u nešto što je crveno. Moramo se ponašati kako se osjećamo", rekla je Jadranka.

Podsjećamo, Kosor se prije tri mjeseca od majke Zorice oprostila objavivši fotografiju iz mladosti na kojoj već ima svoju prepoznatljivu dječačku frizuru, a uz nju je njezina majka, koja je grli. Uz fotografiju je napisala: "Uvijek je, uvijek, prerano za oproštaj." Brojni pratitelji uputili su joj tada poruke sućuti.

Pročitajte više