Lakše je nego što mislite: Sedam koraka do višestrukih orgazama

VIŠESTRUKI orgazmi san su svake žene, ali mnoge od njih nisu ih nikad doživjele. No prema stručnjakinji za seks i veze, Kim Anami, mogli biste ih postići lakše nego što mislite. Ona i Chris Rose, edukatorica seksa, preporučuju sedam koraka koji će vas dovesti u formu za postizanje višestrukih orgazama.

1. Provjerite svoje osjećaje

Chris smatra kako je sve u glavi te da trebate uskladiti svoje misli i osjećaje pa ćete se lakše i usredotočiti na trenutak.

''Jaki orgazmi događaju se kad ste potpuno opušteni, tako da morate biti voljni zakoračiti u nepoznato i opustiti se'', kaže ona.

2. Usporite svog muškarca

Prosječnom muškarcu treba od tri do sedam minuta da bi postigao vrhunac, dok ženama treba od 10 do 20 minuta. Kim savjetuje da uputite svog partnera da se usredotoči prvo na vas kad je u pitanju predigra kako bi smanjili tu razliku u uzbuđivanju između vas.

3. Neka partner bude velikodušan prema vama

Većina muškaraca želi da žena uživa u seksu pa ga stoga pustite da se koncentrira na vas.

''Mnoge žene teško podnose toliku pažnju i ne dozvoljavaju da fokus u seksu bude na njima. Velika greška. Opustite se i ne brinite koliko dugo traje'', savjetuje Chris.

4. Pomozite mu

''Nisu svi muškarci sposobni prepoznati što vas uzbuđuje, stoga mu bez srama pokažite kako točno volite da vas se dira'', kaže Chris.

5. Dišite

''Kad se ljudi seksualno uzbude, imaju naviku zadržati dah ili disati jako plitko. Ali što više vježbate duboko disanje, više ćete se opustiti, ostati u trenutku i povećati snagu vašeg orgazma'', savjetuje Kim.

6. Održavajte klitoralnu stimulaciju

Kim preporučuje održavanje klitoralne stimulacije čak i nakon penetracije. Većina žena ne postiže vrhunac bez toga što je potvrdilo i istraživanje magazina Clinical Anatomy.

7. Održavajte kontakt

''Održavanje kontakta očima s partnerom je teško, ali tjera vas da budete ranjiviji i otvoreniji, što je ključ postizanja jakog orgazma'', kaže Kim.

Pročitajte više