Lažni zubar ostvario 29-godišnju zubarsku karijeru

MALEZIJSKA policija je uhitila muškarca koji je 29 godina radio kao zubar, unatoč tome što nije imao zubarsku diplomu, a pacijente je liječio kod kuće, u odbačenom zubarskom stolcu, prenosi Reuters.

Njegov najbliži dodir sa zubarskom profesijom je bio u periodu od 1962. do 1978. godine, kada je asistirao vojnom zubaru i to noseći njegovu torbu kada je išao u kućne posjete.

"Gledao sam kako zubar dijagnosticira i tretira probleme za zubima. Jednako tako sam vidio i kako vadi zube te radi modele i potrebna mjerenja za izradu zubnih proteza", rekao je uhićeni muškarac.

Uhićeni 63-godišnjak je nakon što je bio prestar za zubarskog asistenta, uvjerio svoje susjede kako je umirovljeni vojni zubar. Vađenje zubi je naplaćivao 20 ringita (oko 30 kuna), a zubne proteze 130 ringita (oko 200 kuna).

Prilikom uhićenja su u njegovom domu pronađeni antibiotici, anestetici, šprice i boce kineskih lijekova, a za odnošenje njegova zubarskog stolca koji datira iz 40-ih godina, a kojeg je 1978. godine vojska bacila, bilo je potrebno više od šestero muškaraca.

Muškarac je uhićen zbog ilegalnog prakticiranja zubarske djelatnosti, a kazna s kojom bi se mogao suočiti iznosi do 30.000 ringita (oko 46.000 kuna) ili bi mogao dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina.

Ipak, malezijski mediji mu priznaju kako je "pružao unikatnu uslugu". "Također sam išao i u kućne posjete", rekao je novinarima 63-godišnjak.

I.M.
Foto: PickensK12

Pročitajte više