Ljubitelje horora izbezumio novi film: "Morala sam spavati u maminom krevetu"

Screenshot: YouTube

AMERIČKI pisac Alvin Schwartz u osamdesetima je sastavio sablasnu zbirku kratkih priča "Jezive priče iz mraka" koje tjeraju strah u kosti, a sada je redatelj André Øvredal snimio istoimeni film temeljen na toj zbirci.

Film je producirao Guillermo del Toro, a prati grupu djece iz 1968. godine koja pronalaze knjigu u glasovitom jezivom dvorcu Mill Valley. Od trenutka njihovog otkrića zastrašujuće priče postaju njihova stvarnost.

Jedna priča se izdvojila kao najjezivija, a riječ je o onoj pod nazivom "San", u kojoj pronalazimo Blijedu damu. Ona muči djevojku u snu - prije nego što se pojavi u stvarnom životu.

"'Jezive priče iz mraka' su dokaz da horor ne treba biti označen kao neprikladan za maloljetne da bi bio zastrašujući. Imat ću noćne more o Blijedoj dami tjednima", napisao je jedan gledatelj.

Osim što drži peto mjesto po broju prodanih ulaznica na Rotten Tomatoesu, film je na društvenim mrežama pokrenuo brojne objave korisnika koji kažu kako ne mogu spavati nakon što su ga pogledali, a neki čak tvrde da je to najbolji horor koji su vidjeli ove godine.

"Bok, moje ime je Lydia Lent, uskoro ću imati 22 godine. Rođena sam u listopadu i uvijek sam voljela sve što je jezivo i strašno, a nakon što sam pogledala 'Jezive priče iz mraka' morala sam spavati u maminom krevetu jednu večer. Neka ovo bude upozorenje", napisala je jedna korisnica Twittera.

"Pogledala sam 'Jezive priče iz mraka' i jednostavno ne želim ići spavati", složila se druga.

Glumačku postavu čine Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush i Dean Norris, a film u naša kina stiže 22. kolovoza.

Pročitajte više