Marko Grubnić podržao domaće glazbenike: Hoćemo još, živjela naša estrada

Foto: Instagram

MARKO GRUBNIĆ objavio je snimku s jednog koncerta Maje Šuput i tako dao podršku estradnjacima.

"Hoćemo još, hoćemo još, hoćemo još... Živjeli koncerti, veselje, zabava i naša estrada", napisao je uz snimku na kojoj publika zove Maju na bis.

Grubnićeva podrška došla je nakon što su se neki estradnjaci pobunili da im je onemogućen rad.

Nina Badrić poručila je vladajućima da od njezinog posla ne živi samo ona nego još najmanje 15 obitelji te da su mnogi glazbenici u posljednjih pola godine ostali gladni i krpaju kraj s krajem.

Zatim je i Udruga glazbenih managera i organizatora organizirala konferenciju za medije na zagrebačkom Zrinjevcu kako bi upozorila na krizu koju je pandemija koronavirusa izazvala u glazbenoj industriji.

"Onemogućen nam je rad, zbog čega smo i apelirali na vladu na hitno usvajanje mjera za spas industrije koja godišnje akumulira potrošnju veću od 10 milijardi kuna, od čega izravnu korist ima i država“, naglasio je predsjednik Udruge glazbenih managera i organizatora Darko Tuček.

"Od početka pandemije do danas meni je otkazano 30-ak koncerata, a među 15.000 onih koje ova industrija zapošljava su i članovi mojeg tima. Naš je sektor jedan od rijetkih koji je zapravo cijelo vrijeme ostao u lockdownu, a budući da smo svi koji se bavimo ovim poslom povezani s nizom drugih industrija i djelatnosti te da svi zajedno činimo jedan veliki lanac, egzistencija jednog velikog broja ljudi je danas uistinu ugrožena“, izjavila je Indira Levak. 

Pročitajte više