Marko Tolja se protiv seksi miksa orijenta i capoeire Lane Banely bori "groznicom subotnje večeri"

LANA BANELY i Marko Tolja ove će subote odmjeriti plesne snage u velikoj završnici šeste sezone "Plesa sa zvijezdama". Samo jedno od njih izaći će iz "plesnog ringa" kao pobjednik, a oboje su u posljednjem tjednu pripremili svoje adute, kojima će pokušati osvojiti publiku i gledatelje, kako bi im dali najviše glasova. Ove subote svaki od preostala dva para pleše po tri plesa, a jedan od njih bit će ples slobodnog stila.

Marko pleše tango i jive, a za slobodni stil inspirirale su ga sedamdesete godine. "Za ples slobodnog stila odabrao sam disco muziku iz sedamdesetih, nešto u stilu `Groznice subotnje večeri`, tako ću biti i obučen i obećavam kako će biti komično i urnebesno", najavljuje Marko Tolja. U veliko finale ulazi opušteno i uopće se, kako kaže, ne opterećuje time hoće li pobijediti. "Došli smo do finala što je iznad svih očekivanja", komentirao je Marko.

"Ovo za mene nije bilo natjecanje s drugima, već natjecanje sa samom sobom"

Lana je za svoj nastup u finalu odlučila pokazati dva lica. "Odlučili smo pokazati moja dva lica u finalu, eleganciju i gracioznost pokazat ću u engleskom valceru, a drskost i snagu u paso dobleu... Dakle, dva lica, dva karaktera", rekla je Lana. Za ples slobodnog stila Lana priprema posebno atraktivan nastup koji će uključivati i Capoeiru, afro-brazilsku umjetničku formu koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa. "Za freestyle smo odabrali jedan pravi mix, bit će tu i capoeire i salse i malo orijentalnog plesa... ma neka ostane iznenađenje!", najavila je Lana, koja također ne brine o pobjedi.

"Uopće se ne opterećujem pobjedom jer samim ulaskom u finale osjećam se kao pobjednica. Ovo za mene nije bilo natjecanje s drugima, već natjecanje sa samom sobom", otkriva Lana. Dodaje kako je tijekom ta dva mjeseca nastupanja u "Plesu sa zvijezdama" pomaknula svoje granice do nevjerojatnih razmjera. "Od djevojke odrasle na borilačkim terenima, koja je na račun toga primala brojne kritike, postala sam plesačica koju sada žiri hvali kao elegantnu, briljantnu, a čak mi je i najstroži član žirija, Davor Bilman, dao desetku za engleski valcer. Za mene je to pobjeda!", rekla je Lana.

2Cellos gostuju u finalu

Inače, posebna atrakcija u finalnoj emisiji "Plesa sa zvijezdama" bit će nastup dua 2Cellos, mladih hrvatskih čelista Luke Šulića i Stjepana Hausera, koji su postali poznati širom svijeta zahvaljujući obradi hita Michaela Jacksona "Smooth Criminal". Čut ćemo i pjesmu "Tiho plove moje čežnje", inače temu iz filma Lea i Darija.

Pročitajte više