Meghan i Harry savjetovali kako izdržati izolaciju i druge probleme

Foto: Epa-EFE

DOK se koronavirus nastavlja širiti svijetom, članovi britanske kraljevske obitelji, odgovaraju na krizu, piše Insider.

U srijedu je kraljica Elizabeta II., koja se premjestila iz Buckinghamske palače u Windsor kako bi bila s princem Filipom, podijelila službenu izjavu izražavajući svoju zabrinutost zbog pandemije koronavirusa, spominjući i društvenu izolaciju.

"Mnogi od nas će morati naći nove načine kako bi ostali u kontaktu jedni s drugima i kako bi se uvjerili da su njihovi voljeni sigurni. Sigurna sam da se spremamo za taj izazov. Možete biti sigurni u to da smo moja obitelj i ja spremni odigrati svoju ulogu", napisala je kraljica u izjavi.

U petak su princ William i Kate Middleton posjetili radnike u Nacionalnom zdravstvenom centru Ujedinjenog kraljevstva, u znak zahvalnosti zbog borbe protiv pandemije. Istog dana, princ Harry i Meghan Markle poslali se poruku na svom Sussex Royal Instagram profilu.

Njihova je objava ohrabrivala njihove pratitelje da izraze svoje emocije popunjavajući prazninu u rečenici: "Danas se osjećam..."

"Sa svime što se događa, trebalo bi poduzeti dosta toga. Mnogi od nas možda se osjećaju zbunjeno ili usamljeno, anksiozno ili preplašeno. U izolaciji mnogima od nas može biti, jednostavno, dosadno ili nećete znati što raditi sa sobom bez svoje uobičajene rutine. Potpuno je normalno da osjećate bilo što od ovoga", stoji u opisu objave.

"Naše emocionalno zdravlje je pred izazovom svakog dana bilo da to primjećujemo ili ne, ali naši su životi obično ispunjeni smetnjama. Sada se svi prilagođavamo ovoj novoj normalnosti i osjećajima koji dolaze s njom", nastavlja se u objavi.

Par je naveo i organizacije koje nude pomoć putem telefona ili virtualno, onima koji imaju problem s izolacijom i imaju opcije za volontere.

"Ako se osjećate usamljeno, preneraženo, depresivno ili anksiozno, možete poslati poruku nekoj od ovih linija i porazgovarati o tome", napisao je par.

Oni su ukazali i na izazove s kojima se ljudi mogu suočiti dok su u karanteni ili izolaciji s nasilnikom.

"Ako se nalazite u vezi s nasilnikom i sada ste u izolaciji s njim, ovi savjetnici su tu za vas. Ne morate patiti u tišini", napisali su princ Harry i Meghan Markle na svom Instagramu.

Na kraju su dodali: "Za vas koji se ne osjećate ugodno dopisivati se sa strancem, razgovarajte sa svojim prijateljima, obitelji ili kolegama. Telefonski i videopozivi odličan su način da se osjećate puno povezanijim, da pitate druge jesu li dobro, kažete im kako se vi (zapravo) osjećate i iskoristite ovo vrijeme da zaista poslušate odgovor.

Objava princa Harryja i Meghan Markle fokusira se na one koji imaju problema s društvenom izolacijom, dolazi tijekom vremena kada oni prestaju biti članovi kraljevske obitelji. Oni su odlučili odreći se svojih titula i svih službenih, kraljevskih dužnosti od prvog travnja i podijeliti vrijeme koje će provoditi u  Velikoj Britaniji i Sjevernoj Americi.

Pročitajte više