Mini Hummer za maksi užitak

NAKON legendarnog H1 i nešto civiliziranijeg H2 SUV, Hummer u Los Angelesu predstavlja novi koncept na osnovu kojeg će biti razvijen novi terenski model.

Njegovo ime je H3T, a riječ je o koncept pick-up vozila dizajnom i karakterom podređen mlađoj publici. Terenski pick-up karakterizira tipična hummerovska robusnost i markantan dizajn izveden kroz masivnu karoseriju i atraktivne karoserijske detalje. Duljinom od "svega" 4.443 mm i širinom od 1.893 mm H3T se može prozvati mini Hummerom. Vozilo je toliko malo za američke standarde, da se nisu nimalo potrudili napraviti prostor za dodatni red sjedala (double-cab), već je plan ponuditi isključivo dvosjed.

Koncept dijeli platformu s najnovijom generacijom GM-ovog kamioneta, koji se prodaje pod imenom Chevrolet Colorado odnosno GMC Canyon. Naravno, svi vizualno uočljivi dijelovi su potpuno novi, a dio dizajna potpisuje proizvođač sportske opreme Nike. Tako se u naslonima sjedala nalazi se ruksak, sjedala su presvučena Nike-ovom tkaninom, a dizajn pneumatika promjera 19 inča  i mjera 285/65 inspiraciju nalazi u sportskoj obući američkog proizvođača.

Kako izgledom tako i motorizacijom novi Hummer predstavlja tipičan izdanak američke auto-industrije. Dakle, ispod poklopca se smjestio snažan benzinski motor. Međutim, novost je njegova pomalo neuobičajena koncepcija. Riječ je o tek pet-cilindarskom (rednom) benzincu obujma "skromnih" 3.5 litara, koji uz pomoć turbo-punjača razvija maksimalnu snagu od 257/350 kW/KS pri, za terenac, visokih 6.000 o/min, i 474 Nm (pri 3.600 o/min) okretnog momenta. Da bude jasno, motor nije posebno razvijan, već je posuđen od prije spomenutog modela (GM Colorado). Snaga se na sve kotače prenosi putem 4-stupanjske automatike.

Od zanimljivosti svakako treba napomenuti da je koncept opremljen kamerom smještenom na poklopcu motora, koja omogućava vozaču da snimi vožnju i kasnije snimku podijeli s znatiželjnicima. LCD zaslon u kabini spojen je s kamerom, pa je moguća snimljeni materijal moguće odmah provjeriti.

U skladu s imidžom, Hummer je opremljen cjelokupnom multimedijom, od MP3 playera, pa sve do GPS satelitske navigacije i panoramskog krova. 

Pročitajte više