Muškarci su iskompleksirani te zbog toga biraju manje atraktivne žene

MUŠKARCI više nisu što su nekad bili. Iako je velikom broju vas ta činjenica već poznata,  sigurno niste do kraja uspjele razlučiti koji su razlozi tome. Najnovije istraživanje Sveučilišta u Indiani pokazalo je da su muškarci iskompleksirani, a zbog vlastitih nesigurnosti traže žene manje atraktivnog izgleda.

Znanstvenici spomenutog sveučilišta proučavali su parove koji su u brak ušli posljednjih pet godina, a time su htjeli doći do saznanja kakve žene muškarci biraju te zašto. Njihovi rezultati i više su nego realni, a pokazali su da muškarci sve češće stupaju u brak s partnericama koje su manje privlačne od njih. Stoga, kad se sljedeći put zapitate što tako zgodan muškarac radi s manje lijepom ženom, imate odgovor, iskompleksiran je.

Kriteriji koje su znanstvenici uzimali u obzir bili su simetrija lica, tjelesna figura i visina. U skoro šezdeset posto brakova muškarci su zgodniji od svojih supruga. Jači spol u tim brakovima je viši, ima ljepše lice i definiranije tijelo. Partnerice su im, ništa čudno, niske, zdepaste te imaju nepravilne crte lica.

Patrick Demius, voditelj istraživanja, zaključio je kako muškarci biraju manje atraktivne žene kako njihovi fizički nedostaci ne bi dolazili do izražaja. U skladu s izgledom, naravno, nije i izbor karakternih osobina. Naime, muškarci koji dobro izgledaju su sebični te smatraju da ih njihova manje lijepa žena mora maziti i paziti, jer je, naravno, počašćena samom činjenicom da uz sebe ima ljepotana.

Pročitajte više