Na kopiji Eurosonga Hrvatsku je predstavila zgodna Vanessa, spomenuli su i Modrića

Screenshot: YouTube

VANESSA MAI, pravog imena Vanessa Mandekić, predstavljala je Hrvatsku na improviziranom Eurosongu Free European Song Contestu, koji se prikazivao na njemačkoj televiziji ProSieben.

Zgodna Vanessa, koja je inače popularna njemačka pjevačica hrvatskog podrijetla, predstavila se s pjesmom Ti si moja snaga (Highlight). Pjesmu je djelomično otpjevala na hrvatskom, a djelomično na njemačkom jeziku te je zauzela deveto mjesto.

Baš kao i na pravom Eurosongu, koji je ove godine otkazan zbog pandemije koronavirusa, prije Vanessina nastupa prikazala se razglednica Hrvatske u kojoj su se mogli vidjeti kadrovi Dubrovnika, a spomenuo se i Luka Modrić te Svjetsko prvenstvo u nogometu.

Pobjedu je odnio predstavnik Španjolske Nico Santos u konkurenciji od 15 natjecatelja. Natjecatelji su predstavljali one zemlje odakle dolaze podrijetlom.

Gledatelji iz Njemačke, Austrije i Švicarske glasali su putem telefona, a o bodovima iz ostalih zemalja odlučivale su poznate osobe i članovi obitelji natjecatelja. Iz tog razloga je hrvatske bodove dodijelio Vanessin otac Marino.

Pročitajte više