Nestašni na 12.400 metara: Pilot Qantasa pod istragom zbog pipkanja putnice

PUTNICI prvog razreda prekooceanskog leta najveće australske aviokompanije Qantas nedavno su imali vrlo neobično iskustvo s jednim njihovim pilotom. Naime, gospodin je uhvaćen u nekoliko navrata kako pipka putnicu i sjeda joj u krilo te se nedolično ponaša. Bez obzira što su luksuzna sjedala prvog razreda izolirana te se mogu spustiti u krevete, nestašni pilot i njegova novostečena prijateljica zapanjili su ostale putnike svojim ludorijama. Na sreću, dotični pilot nije bio na dužnosti.

Putnici na letu London - Sydney su bili toliko ljuti da je posada bila primorana dvaput ukoriti veseli par te na kraju preseliti neidentificiranog pilota u ekonomski razred, navodi australski Herald Sun. Kad je pilotova prijateljica napokon ostala u Singapuru, pilot se ponovno preselio u prvi razred dok zrakoplov nije stigao u Sydney. Ne zna se je li pilot konzumirao alkohol niti je li dotičnu gospođicu uopće poznavao prije leta.

U Qantasu su potvrdili da provode istragu o incidentu koja bi pilota mogla koštati posla kojim zarađuje preko 1,300.000 kuna godišnje. Glasnogovornik aviokompanije je rekao: "U Qantasu smo svjesni incidenta u kojemu je sudjelovao član naše posade. Čitava stvar je pod internom istragom. Interakcija takve vrste sama po sebi nije nešto što inače kažnjavamo".

Pilotu su eventualnu pomoć ponudili iz australskog i međunarodnog sindikata pilota. S obzirom da gospodinu nije trebala pomoć u zraku, čini se da se gore bolje snalazi nego na tlu.

Pročitajte više