Djevojčica A je trenutno najveći krimi hit u svijetu. Evo o čemu se radi

Foto: Shutterstock/Press

ŠTO reći o ovom siječnju? Prepun je događanja kao da smo već duboko zašli u godinu. Tako se ponašaju i izdavači: izbacuju svoje velike hitove koje inače čuvaju u tajnosti barem do proljeća. Nama čitateljima to svakako odgovara jer umjesto dugog čekanja od nekoliko mjeseci već sada možemo u knjižarama pronaći vrhunske nove naslove.

Djevojčica A - Abigail Dean

Vjerojatno najveći krimi hit trenutačno u svijetu. Lex Gracie, najstarije dijete u obitelji, bježi iz kuće strave i tako spašava sebe, braću i sestre. U godinama oporavka od psihološke traume i tjelesnog zlostavljanja, Djevojčica A - kako su je prozvali nakon bijega - ne želi razmišljati o roditeljima. Nakon majčine smrti u zatvoru, međutim, više ne može bježati od prošlosti.

Naslijeđenu obiteljsku kuću Lex želi pretvoriti u društveni dom, ali najprije se mora suočiti s braćom i sestrama - i s tajnama iz djetinjstva koje tek sada otkriva. 

Ponoćna knjižnica - Matt Haig

Vjerovali ili ne, još jedan veliki hit upravo je izašao. Po svim procjenama, ovo bi trebala biti jedna od najprodavanijih knjiga ove godine. Međunarodni bestseler i knjiga 2020. godine po izboru čitatelja, Ponoćna knjižnica neponovljiv je spoj priče i kontemplacije, manifest života koji je oduševio milijune čitatelja i suvereno zasjeo na vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga diljem svijeta.

Između života i smrti nalazi se knjižnica. Police se protežu u beskraj, knjiga je bezbroj, a u svakoj je priča o nama. Svaka knjiga prilika je da iskusimo neki od života koji smo mogli živjeti, da vidimo kako bi to bilo da smo u nekim trenucima donijeli neke druge odluke... Bismo li išta učinili drugačije kad bi nam se pružila prilika poništiti ono zbog čega žalimo?

Ispovijesti Frannie Langton - Sara Collins

Malo povijesnih intriga, može? 1826. London vrije zbog skandaloznog slučaja mlade crnkinje Frannie Langton, optužene za brutalno dvostruko ubojstvo svojih poslodavaca, poznatog znanstvenika Georgea Benhama i njegove ekscentrične supruge Marguerite. Gomile hrle u sudnicu nestrpljivo prateći svaki obrat, dok novine tiskaju jezive teorije o ubojstvima i tajanstvenoj ženi koja je zatočena u zatvoru Old Bailey. Svjedočenja protiv Frannie su pogubna.

Ona je zavodnica, vještica, manipulatorica. Sama Frannie tvrdi da se ne može sjetiti što se dogodilo te kobne večeri, čak i ako bi joj sjećanje moglo spasiti život. Stoga ona započinje šokantnu priču o svome djetinjstvu na jamajčanskoj plantaži, naukovanju kod razuzdanog znanstvenika te događajima koji su je doveli u dom Benhamovih u London i u strastvenu i zabranjenu vezu.

Pročitajte više