Novi horor u rekordnom roku dobio 100 % na Rotten Tomatoesu, kritičari ga već proglasili klasikom

Screenshot: YouTube

HORORI su ponovno postali popularni, posebice nakon što je prošle godine prikazan remake filma Ono. Nakon The Babadook, The VVitch i Veronice, sve više se priča o posljednjem hororu koji je tiho pomeo konkurenciju.

A Quiet Place je nedavno prikazan na festivalu SXSW, a trenutno se može pohvaliti da ima 100 % u recenzijama na Rotten Tomatoesu.

Radnja filma vrti se oko čudovišta koja će ubiti ljude ako ih čuju i zbog toga je jako važno da oni ostanu što tiši. Ako si potpuno nečujan, ostavit će te na miru, no čim napraviš i najmanji zvuk, uništit će te.

Najzanimljivije je da je film režirao John Krasinski, koji je naša srca osvojio kao Jim iz U uredu. Osim njega, u filmu glumi i njegova supruga Emily Blunt. John i Emily glume roditelje koji u ovom svijetu nastoje ostati što tiši kako ih misteriozna stvorenja ne bi pronašla.

Meredith Borders je za Slash Film napisala da je film jako učinkovit u prestravljivanju.

"Film A Quiet Place je, prije svega, zbilja zastrašujući. Krasinski se igra našom napetošću te se izmjenjuju ciklusi straha i opuštanja. Toliko horora je u posljednje vrijeme samo usmjereno zastrašivanju, bez tog opuštanja, a u A Quiet Place to se stalno događa", napisala je.

Filmska kritičarka Kristy Puchko napisala je na Twitteru da joj se svidio film.

"A Quiet Place je remek-djelo napetosti. On okreće vaše krikove protiv vas. Scene su toliko napete da se vaš želudac okreće", napisala je.

"Tko bi rekao da John Krasinski može snimiti ovakav svevremenski horor?" napisao je Jacob Knight .

Pročitajte više