Očeva kazna za sina koji nije napisao zadaću razbjesnila brojne roditelje

Foto: Facebook

JEDAN otac iz Kine izazvao je zgražanje na društvenim mrežama nakon što je ostavio sina na željezničkoj postaji u Šangaju kao kaznu jer nije napravio domaću zadaću.

Prošli se tjedan policija iz Šangaja odazvala na hitan poziv o dječaku koji sa školskom torbom na koljenima moli za hranu na lokalnoj željezničkoj postaji. Kad je policija pronašla 10-godišnjaka, držao je malu zdjelicu u rukama i molio ljude za hranu. Kad su ga pitali kako je dospio tamo, dječak im je rekao da ga je tata ostavio 45 minuta ranije, stavio mu zdjelicu u ruke i rekao mu da moli strance, za kaznu jer nije napisao zadaću.

"Tužio me učitelj. Nisam završio zadaću", rekao je dječak policiji. "Otac mi je rekao da klečim i molim za hranu kao kaznu."

Policajci su dječaka doveli u postaju gdje su mu ponudili kekse i toplo piće te kontaktirali njegovu majku koja ga je došla pokupiti sat vremena kasnije. Ona je rekla policiji da je njezin suprug bio zaista uzrujan jer njihov sin često nije pisao zadaću. Zbog toga mu je želio pokazati kakav ga težak život čeka ako ne uči i redovito ne piše zadaću. Dodala je kako se nije složila s njegovom metodom.

Nije jasno jesu li vlasti poduzele bilo kakvu akciju protiv oca, no tamošnji mediji prenose da su upozorili majku na to da takve kazne štete djetetovom samopoštovanju i remete javni red i mir, prenosi Oddity Central.

Iako je bilo nekih koji su podržali očevu metodu, ona je uglavnom naišla na kritike na društvenim mrežama. "Što je ovaj otac mislio? Bilo bi prekasno da se nešto dogodilo djetetu. Dobro da se uključila policija", samo je jedan od brojnih sličnih komentara na Weibu.

Pročitajte više