Odvjetnici otkrili najluđe razloge razvoda, a u neke je teško i povjerovati

Ilustracija: Instagram

KORISNIK Reddita pitao je odvjetnike koji su najgori razlozi za razvod braka, a rasprava nakon samo jednog dana ima više od 18 tisuća komentara na toj društvenoj mreži.

Odvjetnica iza nadimka Elle Woods otkrila je da puno mladih potencijalnih klijenata dolazi na konzultacije s majkama. "Zatim majka govori 98% vremena i jasno je tko zapravo želi razvod", dodaje te piše da obično mamu isprati u predvorje kako bi mogla razgovarati direktno sa sinom.

Divorce Lawyers of Reddit, what's the most outrageous reason someone filed for divorce? from r/AskReddit

Otkrila je i da ju je jednom nazvala majka koja je eksplicitno tražila razvod za svog sina. "Uljudno sam joj objasnila da tako razvodi ne funkcioniraju", piše.

"Pravna suradnica. Par se razveo zbog mačke. Žena je mačku zvala Snowball zbog bijele dlake i samo je željela da jede mokru hranu ili pileća prsa. Muž je mačku zvao Lily također zbog bijele dlake i vjerovao je da treba jesti samo suhu hranu. Par se više od godinu dana svađao zbog skrbništva nad mačkom, ali nije ih bilo briga za djecu u dobi od 15 mjeseci, 4 godine i 6 godina", jedan je od komentara koji je prikupio najviše upvoteova.

"Kolega je rješavao slučaj u kojem novac nije bio problem, ali djeca su bila. Nijedan roditelj ih nije želio", komentar je koji je prikupio 20 tisuća bodova na Redditu.

Mnoge je iznenadila i priča o paru koji se razvodio nakon 60 godina braka. "Moj 90-godišnji klijent (muž) i njegov sin angažirali su me da pokrenem brakorazvodnu parnicu s njegovom 88-godišnjom ženom. Supruga ga je nedavno istukla vlastitim štapom jer ju je kći uvjerila da on skriva novac od njih. Bitka se svela na muža i sina protiv žene i kćeri. Prilikom prvog pojavljivanja na sudu, moj se klijent pojavio u starom odijelu s prugama i s fedora šeširom. Čitav je život bio farmer i to je očito bilo jedino odijelo koje je posjedovao. Tako divan stariji gospodin. No morala sam prepustiti klijenta drugom odvjetniku tijekom procesa jer sam prihvatila posao u drugoj zemlji, a razvod je naposljetku odobren."

"Moja ujna imala je slučaj u kojem je žena zalijepila sva crijeva u dvorištu kako on ne bi provodio više vremena perući svoje vozilo. Kad ljepilo nije funkcioniralo, izrezala je sve cijevi. Kad je kupio nove, zatražila je razvod", još je jedan od komentara koji je privukao puno pažnje.

Korisnik Reddita iza nadimka Bodhi_ZA opisao je iskustvo svog oca odvjetnika. On je imao klijenticu koja je tražila razvod iz dva razloga: 1. Nije imao dovoljno dlaka na prsima. 2. Nije vozio dovoljno brzo. "Imajte na umu da je radio u 70-ima kad su dlake na prsima bile važnije", dodao je.

Neki su opisali i tužne razloge razvoda. "Jedan od mojih kolega specijalizirao se za pružanje pomoći starijim osobama i više ljudi nego što možete i zamisliti razvodi se samo na papiru u SAD-u kako bi dobili zdravstveno osiguranje, a da pritom ne izgube svoje domove."

"Poznavao sam tipa s posla u srednjoj školi koji se razveo od žene nakon dva mjeseca braka jer je ona spavala s upaljenom noćnom lampom, a on je mogao spavati samo u potpunom mraku. Očito nisu živjeli zajedno do braka", još je jedan od komentara. Što je još ekipa podijelila, možete pogledati ovdje.

Pročitajte više