One diktiraju što želite: Ovo su dvije najutjecajnije zvijezde svijeta

Foto: Instagram

KIM KARDASHIAN WEST i njezina mlađa sestra Kylie Jenner najutjecajnije su osobe na svijetu kad se radi o modi.

Lyst je objavio svoju godišnju ljestvicu najutjecajnijih zvijezda među modnim influencericama, a sestre iz klana Kardashian-Jenner zauzele su prva dva mjesta.

Mjesto na tronu zauzela je mlađa Kylie, 21-godišnjakinja sa 115 milijuna followera te više od dva milijuna pretraga s njenim imenom ove godine. Koliki je njen utjecaj možda najbolje opisuje ovaj slučaj - Kylie se na svom rođendanu pojavila u ružičastoj haljinici, a nakon toga je u pretragama s pojmom "ružičasta haljina" zabilježen porast od 107 posto u sljedećih 48 sati.

Odmah iza najmlađe Kardashianke nalazi se najpoznatija Kardashianka - Kim. Ona je ove godine postala prva osoba koja je primila nagradu za influencera godine koji dijeli CFDA. Kim je ove godine u modu vratila neonske badiće i tange kakve su se nosile devedesetih, a zbog nje su i biciklističke hlače ponovno postale kul. Pomogla je i brendu Fendi kad se od glave do pete pojavila odjevena u odjeću s njihovim logom. To je pretrage s imenom tog brenda povećalo za 16 posto mjesečno.

Treća osoba na ovoj ljestvici je novopečena vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle. U pravilu, kad Meghan odjene komad nekog brenda, u sljedećih tjedan dana može se zabilježiti porast od 200 posto u pretragama koje se tiču tog brenda.

Četvrto mjesto zauzela je reperica Cardi B, a peto Beyoncé.

Pročitajte više