Opel Speedster Turbo – 200 "konja" na svega 930 kg

OPEL će u Ženevi predstaviti Speedster u izvedbi sa 2.0 Turbo motorom i još jednom potvrditi svoj plan o promjeni imidža. O kakvom je automobilu riječ najbolje govori podatak o specifičnoj snazi koji iznosi 4.65 KS/kg.

Model s centralno postavljenim 2.0-litarskim ECOTEC turbo motorom snage 147/200 kW/KS je brz kao metak. Do 100 km/h ubrza za svega 4,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 240 km/h. Speedster Turbo ubrzava od 80 do 120 km/h za samo 6.7 sekundi u petom stupnju prijenosa dok u četvrtom za samo  5.1 sekundi.

Automobil, koji je kao stvoren za jurnjavu magistralnim cestama, najviše užitka pruža u brzim prolascima kroz zavoje. Jači motor odnosno bolje performanse rezltirale su potrebom za doradom ovjesa i poboljšanjem aerodinamičkih svojstva.

Speedster Turbo stoga dolazi s novim dizajnom prednjeg i stražnjeg spojlera, a ugrađeni su i kapacitetniji usisnici zraka na boku. Prednja maska je blago redizajnirana, a obnovljena je i unutrašnjost. Posebno oblikovani 17-inčni aluminijski naplatci su dodatna distinkcija modela od slabije izvedbe.

Speedster Turbo se proizvodi, baš kao i verzija s 2.2 ECOTEC motorom u tvornici Lotus Cars u Hethelu u Engleskoj.

Pročitajte više