Osvojite nagrade s motivima filma "Svemogući Evan"

KAD SE pojavila, komedija Universal Picturesa "Svemogući Bruce" srušila je rekord gledanosti, kao i rekord zarade na kino-blagajnama. Redatelj i producent Tom Shadyac napravio je još jedan film koji potiče želju gledatelja da zatome sumnju te prate urnebesno smiješnu sudbinu ljudi koji su se našli u neobičnoj situaciji.

90-ih je ovaj talentirani filmaš glavnog glumca komedije "Svemogući Bruce", Jima Carreya, lansirao među zvijezde filmovima kao što su "Ace Ventura: šašavi detektiv" i "Lažljivac". Shadyac je, uz komičnog glumca Eddiea Murphya, novi naraštaj gledatelja ponovno podsjetio na simpatičnog profesora kojega prati loša sreća, poznatoga kao Sherman Klump, odnosno "Luckasti profesor".

"Svemogući Bruce" bio je iznimno popularan i, osim Carryeve zapažene izvedbe, još je jedan lik zadobio naklonost gledatelja. Riječ je o Evanu Baxteru, glavnom takmacu Carryevog naslovnog lika, čijoj je bezgraničnoj samodopadnosti svemogući Bruce dao zanimljiv udarac - sposobnost da u eteru proizvede samo bujicu besmislenih riječi. Tako je lansirana filmska karijera glumca Stevea Carella ("Junfer u četrdesetoj" i američka verzija serije "U uredu"). Komičar je ranije postigao znatan uspjeh kao redovni dopisnik emisije "The Daily Show" Jona Stewarta, što ga je dovelo do uloge u filmu "Voditelj: legenda o Ronu Burgundyju", ali uloga koja ga je uistinu proslavila bila je uloga stidljivog i romantično znatiželjnog Andya Stitzera u filmu "Junfer u četrdesetoj" iz 2005. godine.

Četiri godine nakon što je do suza nasmijao gledatelje ulogom voditelja u filmu "Svemogući Bruce", Carell se vraća toj ulozi i ovaj put je on taj kojem je Bog namijenio složenu i urnebesno smiješnu misiju u novoj komediji Toma Shadyaca, "Svemogući Evan".

Morgan Freeman ("Djevojka od milijun dolara", "Svemogući Bruce"), sa svojim jedinstvenim prikrivenim humorom i spokojnom mudrošću, i ovaj se put pojavljuje u ulozi Boga, koji se umiješa u život Baxterovih dajući glavi obitelji, Evanu, zadatak koji će mu život uzdrmati iz temelja.

Televizijski novinar Evan Baxter upravo je izabran u Kongres i sa suprugom Joan, (Lauren Graham - "Gilmorice", "Zločesti Djed Mraz") i tri sina, Dylanom (Johnny Simmons - "My Ambition"), Jordanom (Graham Phillips - "The Ten Commandments: The Musical" ) i Ryanom (Jimmy Mennet - "Zaštitni kod") seli se u Viginiu, gdje treba započeti njihov novi život. Nakon što se obitelj udobno smjestila u svoj ogroman novi dom, Evan se sprema za prvi dan na novome radnom mjestu i ležerno, u znak zahvale, pomoli se Bogu obećavši da će "promijeniti svijet".

Uz pomoć svojih triju sinova, naoružan prvim izdanjem "Gradnje arke za neznalice", Evan nerado započinje graditi brod, neznajući što ga čeka po završetku gradnje. Šumu koja okružuje njegov dom počinju, dvije po dvije, naručivati životinje svih vrsta i oblika. To nije jedina promjena koja se događa. Evanov besprijekorni izgled u potpunosti je narušen dok njegova zbunjena supruga promatra kako joj se suprug pretvara u gotovo neprepoznatljivog muškarca - bradatog, dugokosog, u halju obučenog čudaka. Unatoč Evanovim pokušajima da je obuzda, brada jednostavno raste i raste. Iako gubi sve ono što je u životu smatrao dragocjenim, Evan nastavlja graditi sklonište od oluje koja će ili uništiti zemlju ili se pak pokazati plodom njegove mašte. Svi oko njega uz negodovanje odmahuju glavom i nisu posve sigurni je li riječ o sredovječnoj krizi ili božanskoj providnosti…

Nagradna igra:

Evan Baxter, glavni glumac u "Svemogućem Evanu", u filmskom hitu "Svemogući Bruce" se pojavio u ulozi:
a) Boga
b) televizijskog voditelja

Dvoje najbržih čitatelja Blitz Film i Index nagrađuju majicama s motivima iz filma "Svemogući Evan"! Sve što trebate napraviti jest poslati mail naslovljen s "Svemogući Evan", koji sadržava vaše osobne podatke i točan odgovor na nagradno pitanje, na mail index.nagrada@gmail.com. Dobitnici će o nagradi, kao i njenom preuzimanju, biti obaviješteni mailom. Sretno!

Pročitajte više