Otkriveno je što će biti s bikom Jozom nakon što je uhvaćen: "Za to se sam izborio"

Foto: Mesoprerada/Radio Slatina

NAKON što je puna dva tjedna lutao Slatinom i obližnjom šumom, bik Joza je konačno uhvaćen, a sad je otkriveno i što će biti s njim. 

"Bik je neozlijeđen, i iako pomalo umoran od lutanja, u dobrom stanju. Odmah je smješten na obližnju farmu u Lasićima, gdje je zbrinut i gdje mu je pružena sva potrebna njega, dok se ne odabere trajni udomitelj koji će se onda pobrinuti da bik živi dugo i sretno. S obzirom na to da je u ovih nekoliko dana broj zainteresiranih dosta narastao, trebamo svakako odabrati optimalnog udomitelja te smjestiti bika negdje gdje će mu biti lijepo, ali i gdje će ga zainteresirani lokalci moći posjetiti", javili su Radio Slatini iz tvrtke Mesoprerada. 

Na inicijativu Grada Slatine, uz djelatnike Policijske postaje Slatina u akciju potrage za bikom jučer su se uključile lovačke udruge Jelen iz Nove Bukovice i Vepar iz Slatine, te je u koordinaciji s tvrtkom Mesoprerada potraga urodila plodom, a bik je napokon uhvaćen.

"Cilj nam je osigurati mu najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio", rekao je njihov predsjednik uprave Slavko Mađarić. 

Pročitajte više