Ovakvo motanje sarme sigurno još niste vidjeli, ljudi pišu: "Svaka čast"

Foto: Index Recepti: Što ste danas kuhali?

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? našli smo zanimljivu objavu. Riječ je o motanju sarme, i to prilično neobičnom. "Svaka čast", "Wow, super", "Dobra ideja", "Taman smo ručali klasične, al' ove vaše su top smotane", samo su neki od komentara.

Radi se zapravo o mini sarmama koje su motane u dio, a ne cijeli list i to u trokut - kako ste možda ponekad motali neka slana peciva u gotovim korama za savijače poput ovih. Svakako obratite pažnju na to da koristite tanke listove kiselog kupusa koji će se moći lijepo oblikovati.

Ako su debeli i imaju tvrdi dio od stapke, bit će ih gotovo nemoguće umotati u ove male trokute. Nije loše kupiti glavicu, a ni narezani kiseli kupus na tržnici jer tamo možete vidjeti kako glavica izgleda kad nije zapakirana. Svakako je plus kad ima zelenkastu boju, a ne blijedu i sivkastu.

Najčešće je skuplje, o čemu smo pisali još prošlu jesen, a pročitati možete OVDJE, no isplati se kad dobijete konačni rezultat, a i nećete se mučiti oko savijanja gotovo nesavitljivih listova. U nastavku možete pogledati foto-korake pripreme ovih mini sarmi.

1. Odvojite listove od glavice kiselog kupusa

2. Narežite ih na trakice (ne sve, onoliko koliko imate mesa za punjenje)

Vodite brigu o tome da ne stane puno punjenja, oko jedna žličica ako jedan list podijelite na 3 do 4 trake - ovisi o veličini kiselog kupusa.

3. Krenite zamatati tako da idete lijevo-desno

Kad dođete do kraja, dobit ćete jastučić u obliku trokuta.

4. Zadnji dio trakice pomoću drške žlice ugurajte unutra da se sarma ne razmota

5. To je to od motanja prve - sad ostatak

6. Kad smotate sve trokute, spremni ste za kuhanje

7. Ostatak kiselog kupusa narežite na trakice, ali odvojite dva lista koja će ići na vrh

​​​

8. Stavite ih na dno lonca, složite sarme na njih pa dodajte suho meso po želji

9. Poklopite s dva lista kiselog kupusa koja ste ranije odvojili sa strane

10. Skuhajte i poslužite s pire krumpirom

Imamo dobar recept za klasičnu sarmu koji možete pronaći OVDJE, a ako je odlučite motati na ovaj ili bilo koji drugi način koji još nismo vidjeli, obavezno fotkajte i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.

Index Recepti

Pročitajte više