Pad Snapchata: Najviše tinejdžera sad koristi drugu društvenu mrežu

Foto: 123RF

DOK starijim generacijama nije bilo jasno što je Snapchat ni kako se koristi, ta je društvena mreža bila omiljena platforma tinejdžerima. 

Nakon što je Instagram uveo svoje Storiese, Snapchat se našao u problemima, a sve je kulminiralo nakon što je promijenjen dizajn aplikacije.

Nakon što su se pojavili Instagram Storiesi, u Snapchatu su zaključili da im treba nešto novo i odlučili su se za novi dizajn. To im se obilo o glavu, pogotovo nakon što su brojni korisnici neuspješno tražili povratak na stari dizajn.

Prema posljednjem izvještaju analitičke kompanije Piper Jaffray za SAD, Snapchat je pao s trona najkorištenije aplikacije. Sad je na tom mjestu Instagram. Razlika je malena, 84 posto ispitanika reklo je da barem jednom mjesečno koristi Snapchat, dok je za Instagram isto to reklo 85 posto korisnika.

Tinejdžeri su ipak skloniji Snapchatu, njih 46 posto reklo je da im je to najdraža platforma, dok se za Instagram odlučilo njih 32 posto. Facebook je omiljen samo kod pet posto tinejdžera, a koristi ga barem jednom mjesečno 36 posto njih, javlja Mashable.

Pročitajte više