Petreković za Index otkrio detalje o Tvornici strave koju otvara u Zagrebu

Foto: Instagram

KOMIČAR Mario Petreković i glumac Rene Bitorajac udružili su snage u organizaciji prve Tvornice strave u Hrvatskoj, koja će za posjetitelje biti otvorena od sljedećeg tjedna na zagrebačkoj adresi Radnička 27.

Atrakcija je nastala po uzoru na kuću strave u Gardalandu i slične atrakcije u ostalim zabavnim parkovima diljem svijeta, a Petreković, koji je prošle godine postao otac malene Marle, za Index je kroz smijeh otkrio kako nikada nije bio u Gardalandu.

"Nisam nikada bio, ali bit ću. Jedva čekam da s kćeri odem u Gardaland i da nikad ne izađemo odande. Mi ćemo se preseliti u Gardaland, čuo sam da daju vize i ići ćemo živjeti tamo", našalio se.

"U međuvremenu ćemo biti ovdje u Zagrebu, gdje je Tvornica strave, koja je nastala po uzoru na te 'uklete kuće'. Na dva kata ćemo napraviti tako jedan doživljaj adrenalinski. Većinom će to biti terapija za ljude koji dođu i žele biti splašeni i proći cijelu tu rutu, sobe i sve što ćemo tu pripremiti, uz naravno žive glumce."

"Znači, bit će lajv. U ovoj tvornici glumci žive. Ovo je još od 1875., sad da dalje ne idem, bila tvornica bojnog otrova, onda je bila tvornica oružja kad je bio Prvi svjetski rat pa je bila bolnica pa psihijatrija i sad je još uvijek psihijatrija. Dobrodošli", našalio se.

"Može se doći u grupi, po četvero ili petero ljudi, ali sve po mjerama. Lagano distanca i kad krenete, nema nazad. Samo se ide naprijed i morate proć cijela dva kata."

Na pitanje hoće li biti nekakvih dječjih aktivnosti, Petreković je rekao da to svakako imaju u planu.

"Već sama po sebi je Tvornica strave dječja aktivnost za odrasle, da ne zaborave biti djeca. Da bi se približio svom djetetu i sam moraš biti dijete jer djeca nemaju barijera. Dakle, nema ograničenja, važno je samo da se svi opuste i zabave."

"Ali razmišljali smo da dođu i prava djeca, uz pratnju roditelja. Imali bi nekakav level jer ne bismo djecu baš sad ono plašili kao i zločeste odrasle. Uglavnom, djeci je potrebna ova atrakcija da imaju u Zagrebu, nekakav sadržaj da imaju nakon škole."

Petreković se nada kako će Tvornica strave postati nezaobilazna turistička atrakcija.

Pročitajte više