Pininfarina i Volvo zajedno razvijaju novi kabriolet

PININFARINA SpA i Volvo Car Corporation su potpisali ugovor o suradnji na razvoju nove generacije kabrioleta.

Nova kompanija će biti smještena u Uddevalli u Švedskoj, gdje se proizvodila i dosadašnja serija modela C70 u otvorenoj izvedbi. Nova tvrtka koja nosi ime Pininfarina Sverige AB će biti zadužena za cjelokupan razvoj novog modela, ali i za planiranje odnosno upravljanje resursima.

U skladu s udjelom u vlasništvo, koje iznosi 60:40 u korist Pininfarine, biti će formiran nadzorni odbor odgovoran za cjelokupno poslovanje.

Podsjetimo, dosadašnji model, usprkos uvjerljivoj mehanizaciji i atraktivnom dizajnu nije uspio oduševiti svjetsku javnost i ostvariti tržišni uspjeh.
U Volvu su čak razmišljali da obustave proizvodnju prije plana i zaustave razvoj novog modela. Međutim, rast popularnosti ekskluzivnih modela i Fordova financijska injekcija omogućili su Volvu da se još jednom okuša u stvaranju novog toples ljepotana.

Ukratko o tvrtkama

Pininfarina SpA je jedna od vodećih svjetskih dizajnerskih kuća, a bavi se i proizvodnjom specijalnih vozila,  sa tradicijom dugom više od sedamdeset godine. U tvrtki je zaposleno više od 2.500 ljudi, a samo u protekloj godini proizvedeno je 40.000 automobila.

Volvo Car corporation je, uz Saab, najpoznatiji švedski brand. Trenutno je u Volvu zaposleno 27.000 ljudi, a u protekloj godini je na tržištu plasirano ukupno 408.000 automobila.

Pročitajte više