Pjevač Franz Ferdinanda: Hrvatski pršut je najbolji

GLAVNI pjevač popularne grupe Franz Ferdinand, koja je nedavno održala koncert u Hrvatskoj, Alexander Kapranos u britanskom Guardianu opisao je Hrvatsku kao prekrasnu zemlju.

Uz opise Zagreba i Istre, naviše je opisivao hranu, koja ga je oduševila, pogotovo hrvatski pršut koji je jeo u Istri.

"Zarolani pršut uz palentu sa umakom od tartufa pruža snažnu i rafiniranu kombinaciju okusa.", rekao je poput vrsnog gurmana.

Pjevač je još izjavio kako se hrvatski pršut ne može mjeriti ni sa talijanskim ni sa španjolskim, te da ima osebujan okus.

Sa vlasnikom hrvatske diskografske kuće "Dancing Bear" grupa je provela večer u Zagrebu, gdje su u restoranu "Sorriso" slušali i Massima. 

"Pokušao sam zahvaliti konobaru za odlične domaće raviole od cikle, napravljene s makovim brašnom. To je zvučalo više kao "Hoovallurgh". Svi su se smijali. Moj naglasak je loš. Pokušao sam opet. Ne. Ne zvuči prirodno." - opisao je Alexander kako se pokušao zahvaliti konobaru na hrvatskom jeziku.

Dok su bili na večeri u Zagrebu, zabavno im je bilo to što su konobari za njih mislili da su operni pjevači, zbog imena "Franz Ferdinand".

Pjevač je nakon večere prošetao i Trgom bana Josipa Jelačića, a njegov domaćin objasnio je mu je kako je Jelačićev mač u prošlosti bio usmjeren prema Mađarskoj, te kako su ga na početku 90-tih okrenuli prema Srbiji (mač nije usmjeren prema Srbiji, već prema jugu, op.a.). Alex ga je potom upitao kamo će se mač usmjeriti u budućnosti, a domaćin iz Dancing Beara mu je uz smijeh kazao: "Najvjerojatnije prema Sloveniji".

N.Be.

Pročitajte više