Pogledajte kako izgledaju najljepše lokacije na Adventu u Zagrebu

Foto: Karlo Klasić/Index

ZAGREBAČKI Advent zasjao je u punom sjaju, a naš fotograf Karlo Klasić obišao je Gornji grad u potrazi za najljepšim adventskim lokacijama u gradu. Njegov objektiv uhvatio je Mjesečev vrt (park Bele IV), Galeriju Klovićevi dvori, Markov trg i Gradec.

Advent u Zagrebu otvoren je u subotu paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu. Nakon toga upaljene su lampice na Zrinjevcu te je krenuo program ovogodišnjeg, nešto skromnijeg Adventa nego prijašnjih godina.

 

Ove godine nema nekih atrakcija poput, primjerice, Ledenog parka, ali se zato prvi put adventski program odvija u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti. Osim dvorišta Akademije likovnih umjetnosti, uvelo se još pet novih programa. To su Advent u LADU, Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima. 

Motiv ovogodišnjeg Adventa su tradicionalne hrvatske igračke, a naglasak je stavljen i na kulturno-glazbeni program. 50 zagrebačkih ugostiteljskih obrta također će sudjelovati u ponudi Adventa kroz program Jingle Mingles.

Pročitajte više