Predstavljen najstariji viski na svijetu, vrijedan 10.000 funti po boci

NAJSTARIJI viski na svijetu vrijedan 10.000 funti po boci, pušten je u prodaju. Punog imena Mortlach 70 Years Old Speyside Single Malt Scotch Whisky predstavljen je na ceremoniji u Edinburškom dvorcu gdje ga je mogla kušati izabrana grupa kušača. Škotska "tekuća povijest" kako zovu ovaj ekskluzivni viski, naći će se na tržištu u samo 54 velike boce te 162 male.

Proizveden u destileriji Speyside Mortlach davne 1938. godine i pažljivo spremljen u odgovarajuće bačve. 70 godina kasnije, predstavljen je pod okriljem ugledne marke Gordon & MacPhail koja prodaje neke od najkvalitetnijih i najrjeđih viskija u svijetu.

"Ovo je vrlo poseban dan za nas, čekali so ga generacijama. Naša je obitelj vrlo dugo u ovom poslu i svaka je generacija gradila ugled i proslijedila iskustvo na sljedeću", izjavili su David i Michael Urquhart praunuci osnivača kompanije. "Vjerujemo da je Mortlach 70 Years old neusporediv viski", tvrde oni. Poznati kušač viskija Charles MacLean dobio je priliku probati najstariji viski i opisao je njegov okus kao "nježan, svjež. vitalan, voćni viski s neobičnim dodacima viskoznosti i dima".

Pročitajte više