Hit naslov: Ljudi - kako smo sje*ali sve što smo mogli?

Foto: 123RF/Press

ZAŠTO živjeti samo jedan život kada ih možete proživjeti tisuću? I to uz vrlo malo truda jer su se autori knjiga potrudili napisati priče u kojima možete postati bilo tko. Kada je vani sunce, a nebo se spaja s plavetnilom mora, zagrljaj dobre knjige neprocjenjivo je zadovoljstvo. Evo neki naših preporuka za putovanje u svjetove mašte.

Slatki rastanak – David Nicholls

Novi roman autora velikog hita Jedan dan koji je postigao uspjeh i na filmskom platnu. Ovo je priča o odrastanju i obitelji, prvoj ljubavi i prijateljstvu. Napisan u jedinstvenom i neponovljivom Nichollsovom stilu, ovaj je roman jedan od onih u kojima već na prvim stranicama zavolite glavnog junaka i glasno navijate da savlada sve zapreke koje mu život nepravedno stavlja na put. Ovaj je roman posveta ljubavi u svim njezinim oblicima i pravim ljudima koji se ponekad nenadano u pravom trenutku nađu na pravom mjestu kako bi promijenili nečiju sudbinu.

Kemija srca – Krystal Sutherland

Sedamnaestogodišnji Henry Page maturant je i nikad nije bio zaljubljen. On je nepopravljivi romantik i sanjari o istinskoj ljubavi, a prolazne vezice kakve već godinama unose napetost u živote njegovih prijatelja jednostavno ga ne zanimaju. Kad se jednog utorka završne godine srednje škole u učionici iznenada pojavila nova učenica, zagonetna Grace Town, Henry je znao da više ništa neće biti kao prije. Nepristupačna i šutljiva, odmah ga je zaintrigirala i pobudila u njemu dotad nepoznate osjećaje. Henry se beznadno zaljubljuje u Grace, no što joj se više pokušava približiti, ona postaje sve zagonetnija i zatvorenija…

Srce od tinte – Cornelia Funke

Moderni klasik fantastične književnosti za sve generacije. Srce od tinte prvi je dio čarobne trilogije Svijet od tinte. Roman je do sada prodan u više od pet milijuna primjeraka, a po njemu je snimljen istoimeni film. Ova će vam knjiga sjajno dočarati svu radost, ali i zamke čitanja. Dvanaestogodišnja Meggie voli čitati. Zapravo, obožava čitati. Kako i ne bi kad joj je ljubav prema knjigama usadio njezin otac Mo. Meggien otac ima vrlo neobičan dar. Kada čita naglas, može oživjeti likove iz knjiga i prenijeti ih u stvarnost, a stvarni likovi mogu završiti u knjigama.

Ljudi: Kako smo sjebali sve što smo mogli – Tom Phillips

Zabavna povijest za one koji se ne mogu načuditi ljudskoj gluposti. Uzbudljivo putovanje kroz najveće zajebe u ljudskoj povijesti, od pada našeg najranijeg pretka sa stabla pa sve do najspektakularnijih promašaja našeg doba. U sedamdeset tisuća godina otkad kročimo Zemljom, homo sapiens, moderna inačica ljudskog roda, mnogo je postigla. Umjetnost, znanost, kultura, trgovina – apsolutni smo pobjednici što se tiče evolucijskog hranidbenog lanca. Ali iskreno, nije nam sve išlo od ruke, a znali smo i poprilično sjebati. Od kampanje protiv četiri pošasti Mao Ce-tunga, do američkog dust bowla; od austrijske kraljevske vojske koja napada samu sebe jedne pijane noći, pa do vodeće svjetske supersile koja odabire mogula reality televizije za predsjednika, možemo reći da kao vrsta tijekom vremena nismo postali znatno mudriji. Stoga, kad sljedeći pomislite da ste nešto zajebali, neka vam ova knjiga bude podsjetnik da je sve moglo biti i mnogo gore.

Pročitajte više