"Prije bih si pucala pištoljem u glavu, nego se opet drogirala"

"NARKOMANIJA je bolest! U pakao droge upadneš koliko svjesno, toliko i nesvjesno. I ja sam poput drugih potonula do dna vrlo lako! Nisam ni znala što me snašlo! Bilo je iznimno teško izvući se iz svega i ponosna sam na sebe što sam uspjela", rekla je pjevačica Magazina, Ivana Kovač, u intervjuu za srpsku Gazetu.

"Morala sam promijeniti društvo, oni samo gledaju kako da te povuku nazad"

Nakon izlaska iz komune Ivana je promijenila društvo jer, kaže, oni samo gledaju kako da te povuku nazad. "Tada moraš pokazati hrabrost, volju i želju da se otrgneš od toga. Okrenula sam se i krenula svoj putem. Ako čovjek nešto stvarno želi, to i može, samo mora biti uporan", smatra Ivana.

"Tata bi mi dao sve što poželim, ali to nikad ne koristim"

U komuni je provela dvije godine, bila je zatvorena doslovno u četiri zida i nije smjela s ikim komunicirati, nije smjela izlaziti. "Potpuno si izgubljen kad izađeš. U komuni te uče živjeti, od početka, upoznaju te sa tobom samim, a to je najteže", prisjeća se Ivana koja sad ima jako siguran stav kad je riječ o drogi. "Nema šanse da se ikad vratim na staro. Prije bih si pucala pištoljem u glavu, nego ponovno bila narkoman".

Otac Mišo Kovač bio joj je tada velika podrška. "Jednako kao i danas kad sam pjevačica. On je i veliki kritičar. Perfekcionist je pa ga često i poslušam. Ipak je on jedan od najboljih glazbenika u Hrvatskoj", rekla je pjevačica koja je Mišina velika miljenica. "Dao bi mi tata sve što želim, ali to nikad ne koristim".

"Ne kaže se uzalud, mlađe je slađe"

Da nije bilo oca Miše, Ivana vjerojatno nikad ne bi propjevala. "Ja sam to mrzila. Prerano sam shvatila kako funkcionira estrada, zbog toga sam dobila averziju prema tom poslu. Kad sam odrasla, tata mi je predložio da snimimo duet, poslušala sam ga i tako je sve počelo", rekla je Ivana i najavila glazbenu turneju početkom sljedeće godine. Nije još sve definirano, ali zasad je sigurno da će biti riječ o zajedničkom nastupu Miše Kovača i njegove kćeri Ivane s Magazinom.

Ivana je pričala i o svojem sedam godina mlađem dečku Elmiru Hasanhodžiću, s kojim živi već dvije godine. "Mlađe je slađe, ne kaže se uzalud", zaključila je Ivana koja je Elmira upoznala, kako je ispričala, tek godinu dana nakon izlaska iz komune.

E.D.
Foto: Index

Pročitajte više