Procurili detalji sa snimanja novog Bonda: "Ovo je najopasnija scena ikada"

Foto: Instagram

JEDAN od snimatelja koji radi na novom filmu o Jamesu Bondu otkrio je Mirroru da nas čeka jedna od najopasnijih avantura legendarnog agenta 007. 

James Bond bi se, kako tvrdi podvodni kamerman, Kjetil C Astrup, u najnovijem filmu trebao boriti pet metara ispod površine zaleđenog jezera. Snimanje ovih scena se odvija u Norveškoj. 

"Ovo je vjerojatno najekstremnija stvar koju su Daniel Craig i drugi glumci morali izvesti. Ovo je ipak jubilarni 25 Bond i najvjerojatnije posljednji u kojem će ga Daniel glumiti pa mora biti nešto posebno", rekao je Astrup. 

Naglasio je da se radi o iznimno opasnoj sceni za koju su u pripravnosti cijelo vrijeme morali biti spasitelji ronioci. 

"U Spectreu smo vidjeli kako je Daniel u Veneciji završio u vodi, ali nikad do sad nismo imali podvodnu tučnjavu, niti su glumci bili ispod leda", ispričao je. 

Otkrio je kako su Craig i drugi glumci tjednima trenirali u tankovima za ronjenje prije nego je počelo snimanje onih scena, a on sam je morao vježbati pričvršćivanje opreme za snimanje na led. 

"Temperatura vode je jedan stupanj Celzijusa. Moramo koristiti posebnu opremu kako ne bi došlo do smrzavanja. Led se nakuplja oko maske za disanje i blokira protok zraka. Dok ronimo na sebi imamo specijalne električno zagrijane veste, a čim izronimo moramo ići u bazene za grijanje. Puno ljudi i opreme ide pod led, a ako tamo zaglavimo to je jako opasno. Teško se izvući, teško je komunicirati", dodao je. 
 

Pročitajte više