Producent Jerry Bruckheimer najmoćnija osoba u Hollywoodu

TELEVIZIJSKOG i filmskog producenta Jerryja Bruckheimera časopis Entertainment Weekly proglasio je najmoćnijom osobom u svijetu zabave, javlja BBC u petak.

Bruckheimer je radio na filmovima poput "Pirati s Kariba" i "Pad crnog jastreba" kao i na televizijskim serijama poput "Ekipe za očevid".

"Bruckheimer je postao ime", piše Entertainment Weekly objašnjavajući svoju 14. godišnju listu 101 moćne osobe u Hollywoodu.

Glasnogovornik Jerryja Bruckheimera izjavio je da je producent "polaskan" takvom čašću, ali želi da ga ljudi cijene po njegovu radu.

Bruckheimer je producirao neke od najuspješnijih filmova ovog ljeta, poput "Pirata s Kariba" i "Zločestih dečkiju 2", nastavka istoimenog hita iz 1995. godine, u kojem glume Will Smith i Martin Lawrence.

Osim "Ekipe za očevid", najpopularnije serije koju je Bruckheimer producirao, tu su i "Ekipa za očevid: Miami" i "Without a Trace".

Bruckheimer se probio u svijetu zabave 80-ih kad je producirao surađujući s Donom Simpsonom. Zajedno su producirali filmove poput "Flashdancea", "Policajca s Beverly Hillsa" i "Dana groma".

Od Simpsonove smrti 1996. godine, Bruckheimer je producirao hitove "Con Air: Opasan let", "Hrid", "Državni neprijatelj", "Armageddon" i "Pearl Harbor".

Na listi Entertainment Weeklyja našli su se i redatelj Steven Spielberg, glumac Tom Hanks, autorica romana o Harryju Potteru J.K.Rowling, glumac Tom Cruise i raper Eminem.

Prošlogodišnji broj 1 glumac Denzel Washington ove se godine našao na 22. mjestu.

Pročitajte više