Pula: Pavarotti otvara 5. Histria festival

OVOGODIŠNJI 5. "Histria festival" otvorit će 3. srpnja nastup svjetskog tenora Luciana Pavarottija, najavili su danas u Puli direktor "Histria festivala" Bashkim Shehu i izvršni producent Dubravko Merlić koji su najavu potkrijepili videozapisom na kojem Pavarotti osobno potvrđuje svoj dolazak i nastup u pulskoj Areni toga dana u 22 sata.

Organizatori te kulturne manifestacije rekli su da će Pavarottijev koncert, na kojemu će biti izvedeno 40 skladbi, trajati dva sata i 15 minuta uz dvije stanke. Kako su rekli to će biti dio oproštajne turneje kojom Pavarotiti završava dugogodišnju i svjetski priznatu karijeru.

Unatoč novinarskim pitanjima, organizatori nisu mogli odgovoriti koji će orkestar, odnosno čija filharmonija pratiti Pavarottija, tko će mu biti gosti kao ni tko će dirigirati.

Prema najavama izvršnog producenta Dubravka Merlića, Pula će tijekom 5. "Histria festivala" postati svjetskim kulturnim i glazbenim odredištem jer je ta manifestacija, po njegovim riječima, iz regionalne prerasla u nacionalnu i europsku priredbu pa tako, drži on, da Pula zajedno s Dubrovnikom i Splitom preuzima primat u regiji i Europi. Merlić je također najavio suradnju s veronskom i rimskom arenom.

Direktor festivala Bashkim Shehu potvrdio je kako će Pula postati i središtem europskog baletnog festivala na kojemu će nastupati brojni svjetski priznati baletni ansambli. Kako je danas rečeno, uz Luciana Pavarottija, 29. srpnja nastupit će i poznati talijanski pjevač Eros Ramazotti, 13. kolovoza zvijezde Boljšoj teatra u Prokofijevom "Romeu i Juliji" te brojni drugi domaći i svjetski priznati glazbenici i umjetnici a, uz pulsku Arenu, programi ovogodišnjeg "Histria festivala" odvijat će se u malom rimskom kazalištu, na Brijunima te u Medulinu.

Pročitajte više