Raelijanci očekuju rođenje još tri klona do kraja siječnja

AMERIČKA tvrtka Clonaid koja je povezana s Raelijanskom sektom objavila je u nedjelju da će još tri klonirana djeteta biti rođena do kraja siječnja ili početkom veljače.

Brigitte Boisselier, francuska znanstvenica na čelu Clonaida, rekla je u intervjuu BBC-ijevoj emisiji ´Doručak s Frostom´ : ´Dvije su bebe već rođene i očekujemo još tri do kraja siječnja ili početkom veljače´.

´Proizveli smo više stotina kloniranih embrija radi eksperimenta, genetskih testova...Načini smo deset implantacija (u maternicu) i samo ih je pet uspjelo. Dvije bebe su već rođene, a ostale tri očekujemo do kraja siječnja ili početkom veljače´, kazala je Brigitte Boisseller.

Sljedba je ranije objavila da je drugo klonirano dijete, djevojčica, rođena u petak, a na želju nizozemskog lezbijskog para.

Boissellier je kazala da je dijete rođeno u 22.00 sata, ali nije htjela otkriti u kojoj zemlji. ´Dvije žene su vrlo sretne´, dodala je.

Boisselier je također rekla da će Clonaid dopustiti testiranje na bebama kako bi se potvrdilo da su klonirane, ali samo kada roditelji budu spremni.

´Želim da ti testovi budu izvedeni što je prije moguće jer jer to moja briga, ali ne želim da to bude pod bilo koju cijenu´, kazala je Boissellier.

Pročitajte više