R´n´B cajka Leya u klubu Euphoria predstavlja novi singl

LEYA, hrvatska pjevačica "r'n'b-ja na balkanski način", odnosno "hip-hop folk Princess", kako se voli nazivati, nastupit će sutra u klubu Euhoria na zagrebačkoj Šalati kako bi predstavila svoj novi singl "Duga noć".

Atraktivna Leya, koja u svojim pjesmama najčešće spominje ljubavne intrige, krenula je stopama srpskih folk pjevačica, poput Seke Aleksić ili Selme Bajrami, koje krešte na narodnjake s hip-hop podlogom. Školovana glazbenica i njezin produkcijski tim odlučni su u namjeri da od "narodnjaka sa zapadnjačkim štihom" naprave urnebesnu hrvatsku glazbenu senzaciju, pa su tako najavili spektakularnu večer u Euphoriji kada će Leyi uz bok pjevati "special guest star" Stoka.

"Ja sam jednostavna cura koja voli pjevati i šopingirati"

Leyina službena MySpace stranica zakrčena je fanovima koji su "pošandrcali" za njenim melosom koji poziva na penjanje po šanku i "mješanje" uz partnerovu nogu dok se klubom ori balkanski krešendo. Na stranicama Leya opisuje svoj početak suradnje s domaćim producentima Dashom i Mirzom za koje kaže kako su joj prije dvije godine "ponudili suradnju uvjeravajući ju kako će to jebeno zvučati kada ona to bude otpjevala".  A kako onda doista zvuči provjerite sami na njezinom koncertu u Euphoriji.

K'o od šale, Leya će 1. travnja navršiti 26 godina, a osim što pokušava domaću scenu osvojiti fuzijom hip-hopa i cajki, Leya ističe kako je prije svega jednostavna cura koja "najviše voli šopingirati i ispijati kave s prijateljicama".

L.V.

Pročitajte više