Ruskinja poručila Schwarzeneggeru: Molim vas, pronađite i opet pročitajte pisma djece

Foto: Instagram

NAKON što je Arnold Schwarzenegger objavio video u kojem se obratio ruskim vojnicima, Ruskinja Maryana Naumova, četverostruka prvakinja svijeta u dizanju utega, odgovorila mu je videoporukom. Razočarana je što Schwarzenegger nije odgovorio na njen apel za pomoć žrtvama Donbasa, dok se sada obraća Rusima.

"Kao 15-godišnja djevojčica iz Rusije, postavila sam svjetski rekord u dizanju utega od 150 kilograma. Čestitali ste mi, raspitivali se o Rusiji, plakala sam od sreće. Izgledali ste toliko promišljeno, ljubazno i pametno.

Nosila sam za vas pisma i fotografije djece iz ratnog Donbasa, koji sam od 2015. posjetila dva puta. Da, nisam mogla ostati kući, u Moskvi, kad je Rusija objavila rat u Donbasu, kad za moje vršnjake školska zvona nisu značila pauzu za odmor, već početak granatiranja i bombardiranja.

U svakoj školi pričala sam s djecom, pričala sam prije svega o mom idolu u sportu i životu - vama. O običnom dječaku iz siromašne austrijske obitelji koji je postao poznati sportaš, glumac, pa i političar, a sve zahvaljujući sportu i posvećenosti. Ta djeca su znala za vas i gledala su vaše filmove.

"Djeca su vas vidjela kao snažnog heroja za kojeg su se nadali da će ih zaštititi"

Ta djeca, obična školska djeca iz Luganska i Donjecke Republike počela su pisati pisma uz fotografije da ih predam vama. Oni su govorili Terminatoru kako žive u ratu, molili za pomoć, tražili najjednostavniji savjet kako da treniraju sport i u teškim uvjetima, kako da se razvijaju, kako da postanu uspješni ljudi. Djeca su vas vidjela kao snažnog heroja za kojeg su se nadali da će ih zaštititi.

Pogledala sam poruku koju ste uputili mojim sunarodnjacima Rusima. Očito niste radili na tim pismima koje sam vam dala, iako ste obećali. Vi ste odličan motivator, sportaš i glumac, jako volite Rusiju, ali poruka koju ste uputili je bazirana na nekoj obrnutoj realnosti.

"Stvarnost je da Terminator nije zaštitio, pomogao ni spasio djecu iz Donbasa"

Prava stvarnost je na spomeniku Aleja anđela u Donjecku, gdje svatko može pročitati imena djece koja su stradala od metaka i bombi. I stvarnost je da Terminator nije zaštitio, pomogao ni spasio djecu iz Donbasa, čak nije ni pročitao njihova pisma.

Posjetila sam Donbas više od 20 puta od 2014. godine, posjetila sam najopasnije borbene zone tamo. Posjetila sam više od 120 škola, pričala s mnogo djece, održala više od stotinu dječjih sportskih događaja, čak iako sam obična ruska djevojka, a ne neustrašivi Terminator.

Ponekad je teško razumjeti, biti tisućama kilometara daleko od nas, ali još uvijek imate pisma i fotografije iz 2015., zar ne? Zapravo možete samo doći i uvjeriti se, hrabar ste čovjek. Sjećate li se kako se u nastavku Terminatora vaš lik vraća u prošlost da spriječi stvaranje Skyneta koji će biti odgovoran za smrt čovječanstva u budućnosti?

"Molim vas, pronađite i ponovno pročitajte pisma djece Donbasa 2015."

Ruska specijalna vojna operacija nema namjeru uništiti ukrajinski narod. Ciljana je za neonacistički Skynet koji je tijekom godina kompletno podčinio Ukrajinu i koji je bio na putu da stvori nekontrolirana čudovišta, opasna za sve susjede, ne samo za Rusiju.

Molim vas, pronađite i ponovno pročitajte pisma djece Donbasa 2015. napisana za vas. Uskoro ću opet posjetiti škole u Donbasu. Sigurna sam da tamo nije strašno i opasno, pozivam vas da sve vidite svojim očima. Ne surađujte sa Skynetom, Terminatore!" poručila je Maryana.

Podsjećamo, glumac i bivši guverner Kalifornije objavio je video u kojem je poručio Rusima kako je "morao reći istinu o pravim razlozima zašto je njihova vlada odlučila ući u rat".

Pročitajte više