Sina nazvao po njemu, a na svadbi nosio plašt: Ovo je najveći fan Supermana u Hrvatskoj

Foto: Privatni album, Video: Sanja Padjen/Index

DRAGUTIN OČIĆ zasigurno je najveći obožavatelj Supermana u Hrvatskoj, a vrlo vjerojatno i šire. 

"Superman album sam naslijedio od starijeg brata, a 1. siječnja 1986. godine u 00:45 sam prvi put pogledao istoimeni film. Tu je i službeno započelo ludilo", otkrio je Očić za Index.

"Kroz osamdesete i devedesete je bilo teško doći i do ikakvih Superman rekvizita. U tom razdoblju sam otprilike 400 puta pogledao Supermana 1. Superman 2 iz 1980. godine pogledao sam otprilike 150 puta, a zadnja dva sigurno pedesetak puta", kaže Očić koji je obišao i lokacije na kojima su snimani filmovi o slavnom superjunaku.

Bio je na Kineskom zidu, na Eiffelovom tornju, Kipu slobode u New Yorku te na mostu Golden Gate u San Franciscu. 

"Supruga nije bila fan Supermana, no od samih početaka je prihvatila moju zaluđenost i s osmijehom na licu obilazila lokacije gdje je sniman Superman iz 1978. godine. Tijekom priprema za vjenčanje sam bio veoma grintav jer je ona imala vjenčanicu, njen prsten je iznosio 80 posto cijene oba vjenčana prstena. Govorio sam joj da je ona fensi, a da sam ja dobio samo obično odijelo. Na svoju ruku mi je naručila Supermanov plašt za svadbu, a dok sam izgovarao 'uzimam', u pozadini je svirala tema iz filma o Supermanu iz 1978. godine", kaže on.

2015. godine dobili su sina kojeg su nazvali Kal (Supermanovo ime na Kriptonu je Kal-El). "Zalagao sam se da prezime promijenimo u El, da bismo imali izvornog Kal-Ela. Međutim, ona nije pristala na tu ludost. Danas imamo malca koji nosi ime Kal i svakog dana opravdava svoje ime, jer snažnijeg klinca svijet još vidio nije. Ove godine s Kalom obilazimo lokacije gdje je sniman njegov najdraži film, u Kaliforniji i Nevadi", kaže Dragutin.

Inače, Superman danas, 18. travnja, slavi 80. rođendan jer je upravo na ovaj datum 1938. godine izašao prvi strip o tom čovjeku od čelika.

Pročitajte više