Splićanka Miranda Viđak u filmu s oskarovcima Adrienom Brodyjem i Rachel Weisz

MIRANDA VIĐAK, modna dizajnerica iz Splita koja je dugi niz godina radila u New Yorku kao PR managerica, što joj je omogućilo da upozna brojne holivudske zvijezde, može se pohvaliti i svojom prvom zvjezdanom suradnjom na filmskom platnu. Nedavno je, naime, dovršen film u kojemu ona i njezin zaručnik, crnogorski glumac Stefan Kapičić, glume rame uz rame s nekima od svjetski poznatih glumaca, među njima i oskarovcima Rachel Weisz i Adrienom Brodyjem.

Miranda, koja se u hrvatskim medijima u posljednje vrijeme ne pojavljuje toliko često, budući da su njezina poznanstva s holivudskim zvijezdama u ovdašnjim tiskovinama bila gotovo uvijek prenapuhana i krivo interpretirana, što je o njoj, kako smatra, s vremenom stvorilo krivu sliku u javnosti, za Index otkriva kako je bilo na snimanju filma "Brothers Bloom", te tko ju se od oskarovaca najviše dojmio.

Adrien Brody bez tjelesnih čuvara u šetnji po Beogradu

Holivudske zvijezde, kaže Miranda, nisu ni približno toliko "famozne" kao što to nerijetko percipiraju "obični ljudi". Na prostorima bivše Jugoslavije ovakve se veličine ipak, objašnjava, mogu malo više opustiti, jer mentalitet ovdašnjih "regionalaca" je takav da će rijetko kada poludjeti za zvijezdom kada ju vide na ulici, pa makar to bio i Adrien Brody koji je, kako kaže Miranda, Beogradom slobodno, bez tjelesnih čuvara i s ruksakom na leđima, obilazio srbijansku prijestolnicu bez da ga je itko uznemiravao. 

Rachel Weisz, koja u filmu o braći prevarantima glumi Brodyjevu djevojku Penelope, iznimno je ugodna osoba koja se u Beogradu, koji je bio jednom od lokacija snimanja filma, pojavila sa svojom obitelji - suprugom Darrenom Aronofskom i sinom rođenim u veljači prošle godine. Weisz, koja se proslavila ulogom u filmu "Mumija", dobila je Oscara za film "Brižni vrtlar", za koji je u siječnju prošle godine dobila i Zlatni globus. Ova pristupačna glumica Mirandu, kao ni ostale članove filmske ekipe, nije propustila ispitati imaju li obitelj, gdje i kako žive.

Oskarovac Adrien Brody, koji je svoj zlatni kipić zaslužio zahvaljujući filmu "Pijanist", a čije je preuzimanje ove prestižne nagrade uz strastven poljubac udjeljen tamnoputoj ljepotici Halle Berry ušlo u anale najupečatljivijih oskarovskih trenutaka, nije pak mogao skinuti pogled sa Mirandina zaručnika Stefana. "Stefan mu je bio strašno zanimljiv, stalno mu je govorio kako izgleda kao rock zvijezda, jako mu se svidio Stefanov specifičan način oblačenja, nakit koji nosi i slično", prepričava Miranda druženje holivudskog glumca i svog dečka, koji je hrvatsku publiku osvojio ulogom u televizijskoj sapunici "Obični ljudi".

Stefan u filmu glumi vlasnika jednog njemačkog bara u kojega zalaze braća Bloom sa svojom prevarantskom skupinom. Film govori o braći prevarantima, jednima od najuspješnijih prevaranata u povijesti kriminala.

Nakon što jedan od braće (Brody) odluči napustiti takav svijet i posvetiti se normalnom životu, braća se ipak odlučuju za posljednju prijevaru. Miranda tumači lik plaćenog ubojice, koja se u nekoliko scena pojavljuje uz glumca Marka Ruffala (na fotografiji s Mirandom), a koji se proslavio filmom "Zodiac", u kojemu je glumio uz Jakea Gyllenhaala i Roberta Graysmitha, a jednu od zapaženijih uloga ostvario je i u filmu "Collateral", gdje mu je jedan od kolega bio i Tom Cruise.

Osim Brodyja i Weisz, u filmu se pojavljuje još jedan oskarovac, Maximilian Schell, jedan od najuspješnijih stranih glumaca u povijesti američke kinematografije. Ovaj Švicarac rođen u Austriji, osvojio je Oscara 1961. godine za film "Judgement at Nuremberg". S obzirom na izrazito uspješnu glumačku ekipu, filmu, koji će biti emitiran početkom 2008. godine se, kaže Miranda, smiješi i zlatni kipić.

Nakon naporne godine, zajednički odmor, pa odlazak u SAD

Miranda koja je sa Stefanom već dvije godine u vezi i s kojim već neko vrijeme živi u Beogradu, trenutno planira zajednički odlazak u SAD. Mirandu tamo čeka kreiranje vlasite modne linije, a Stefana audicije i, nadaju se, glumački angažmani. Par se trenutno odmara kod Stefanovih roditelja u Budvi, a prije toga su posjetili i jadransku obalu, Hvar, Jelsu i Dubrovnik.

Planiraju li vjenčanje? "Stefan i ja već živimo kao da smo u braku, tako da meni brak prije predstavlja nekakvu administraciju, nego instituciju", kaže Miranda te dodaje kako će s odlaskom pred oltar ipak malo pričekati.

B.S.
Foto:Index,Arhiva

Pročitajte više