Spot novog filma o Harryju Potteru dostupan na Internetu

PRVI SPOT za treći film o Harryju Potteru premijerno je objavljen na Internetu u četvrtak, javlja BBC.

Film "Harry Potter i zatočenik Azkabana" režira Alfonso Cuaron, koji je posao preuzeo od Chrisa Columbusa, redatelja prva dva nastavka.

Spot sadrži scene s novim glumcima, kao što su Gary Oldman u ulozi Siriusa Blacka, te Michael Gambon, koji je preuzeo ulogu Dumbledorea od pokojnog Richarda Harrisa.

Predigra će se u kinima prikazivati od 14. studenoga, dok će film izaći u lipnju sljedeće godine (4. lipnja u V. Britaniji i SAD-u).

Film prati tinejdžere Harryja (Daniel Radcliffe), Rona (Rupert Grint) i Hermione (Emma Watson) na trećoj godini u školi Hogwarts. Mladi junaci morat će otkriti tajnu zatočenika u bijegu, koji predstavlja prijetnju čarobnjacima.

Filmovi su ekranizacije knjiga J.K. Rowling, koja je zahvaljujući njihovu uspjehu postala najbogatija žena u Britaniji.

Nova lica u trećem filmu o Harryju Potteru također su Emma Thompson i Julie Christie.

"Trailer" se nalazi na službenoj internetskoj stranici filma, a uključuje scene grada prekrivenog snijegom s animiranim plakatom "bjegunca" i profesora Snapea (Alan Rickman) koji se pretvara u ženu.

Novi se film doima mračnijim od prva dva. Meksički redatelj Cuaron (41) najpoznatiji je po filmu "I tvoju mamu također", vrlo hvaljenom filmu ceste iz 2002. godine.

Glavna zvijezda Daniel Radcliffe nedavno je izjavio da će igrati Harryja i u četvrtom nastavku, "Plamenom peharu", ali nije bio siguran hoće li glumiti dječaka čarobnjaka i u petoj avanturi, "Redu feniksa".

Pročitajte više