Srpkinja posjetila "najčarobnije mjesto na svijetu" pa otkrila koliko je potrošila

Foto: Screenshot TikTok

Travel blogerica iz Srbije Kristina Sinkić-Radulović na TikToku je objavila video iz Laponije, najsjevernije regije Finske koju je posjetila ove zime. Posebna tamošnja atrakcija je selo Djeda Božićnjaka koje se nalazi u mjestu Rovaniemi.

Kako piše The Times, Djed Božićnjak i njegovo pleme svjetlucavih vilenjaka svake godine privlače tisuće posjetitelja u ovu zimsku zemlju čuda. Djeca također vole park Djeda Božićnjaka, s blještavim božićnim vožnjama, vilenjacima koji peku medenjake, ledenim skulpturama i još kojim Djedom Božićnjakom. Kristina je u svom videu na društvenoj mreži otkrila koliko ju je ovo magično putovanje koštalo.

@christina_sinkic Koliko košta putovanje u Laponiju❓️ #lapland #laplandfinland #travelbucketlist #santasvillage ♬ Christmas Jingle Bells - neozilla

Ispričala je da su ona i dečko letjeli avionom iz Beča do Helsinkija, a zatim do mjesta Rovaniemi. Povratne karte platili su 340 eura po osobi. Najviše su potrošili, kaže, na smještaj. Primjerice, noćenje u igluu sa staklenim krovom za dvije osobe košta 500 eura.

No Kristina kaže kako postoje i pristupačnije varijante, poput smještaja za 150 po noćenju za dvije osobe. Dodala je da je pri tome bitno rezervirati smještaj i nekoliko mjeseci unaprijed jer se sve ono što je povoljno jako brzo rezervira. 

@christina_sinkic Da li biste prenoćili na zaleđenom jezeru❓️🧊 Igluu smo rezervisali preko devojke @Sirly Ylläsjärvi koja ga izdaje, ali je iskustvo organičeno na svega par ljudi godišnje. #zimovanje #lapland #glassigloo #laplandfinland ♬ Chipmunks in the Christmas Tree - Joe E. Lee

Napomenula je i da cijena unajmljivanja automobila za obilazak Laponije tijekom prosinca ide i do 700 eura za sedam dana. Što se tiče ostalih troškova, oni mogu biti minimalni, kaže Kristina. Ulaz u selo Djeda Božićnjaka se ne plaća niti postoji ikakva obaveza da se nešto kupi.

Pročitajte više