Srpski glumac preminuo ženi na rukama: "Počeo se hladiti i biti žut..."

Screenshot: YouTube

SRPSKI glumac Branislav Petrušević Petrući preminuo je danas u 65. godini u svom domu, i to ženi na rukama, pišu srpski mediji.

Njegova supruga Neda, s kojom je u braku bio više od 30 godina, za Blic je kroz suze rekla kako je posljednje minute Petrućijevog života provela u nadi da će mu uspjeti spasiti život. 

"Njemu je jučer pozlilo. Bio je na slavi, čuli smo se i kaže mi da je svratio u kladionicu. Često je tamo svraćao. Rekao mi je da je više pojeo i da nešto nije baš najbolje. Tada nije pao u nesvijest, već je problijedio. U kladionici su pozvali hitnu pomoć i oni su došli. Utvrdili su da mu je tlak normalan. Oni su otišli, a on je poslije došao kući. Rekao mi je da želudac ne može probaviti hranu, dala sam mu sodu bikarbonu i ujutro, kada se probudio, sve je bilo u najboljem redu", kaže Neda.

"Nedugo nakon što je ustao, rekao mi je da mu se vrti u glavi. Pitala sam steže li ga nešto ili boli, aludirajući na neke srčane probleme, kaže - ništa. I zamolio me da mu masiram vrat jer ga tu boli. Nekoliko sati nakon toga sjedili smo jedno pored drugog, ćaskali, smijali se. Čitala sam mu nešto. Počeo je teško disati i kao da se guši, ali on je tako volio glumiti pa sam mislila da se šali kao što je to radio svaki put. Komičar je te je to bila njegova svakodnevica, da se šali s nama", dodala je.

Nakon toga upozorila ga je da ne glumi i zeza se, da bi ubrzo shvatila kako to nije slučaj. "Poslije nekoliko sekundi vidjela sam da ne glumi i da postaje ljubičast. Samo je od jednom prestao disati. Odmah sam počela raditi reanimaciju i pozvala djecu koja su bila u kući. Počeo se hladiti i biti žut. Oni su odmah pozvali hitnu pomoć koja je brzo stigla, ali on je, prema mojoj procjeni, već tada bio mrtav. Radili su mu reanimaciju dvadeset minuta, ali nisu ga uspjeli vratiti u život. Bio je mrtav. Prestrašno mi je što sam za deset sekundi izgubila supruga. I dalje ne mogu vjerovati da ga nema", kaže ožalošćena supruga.

Petrući je ove godine obilježio 40 godina karijere, a glumio je u brojnim predstavama, uključujući "Tito u raju", "Boj na Kosovu", "Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana", "Brze pruge", "Yugo kako to gordo zvuči", "Vikend akcija", "Izbori bez izbora". Bio je dio Indexovog pozorišta, radijskog programa na kojem je izgradio svoju karijeru.

Sudjelovao je i u programu radija Beograd za koji je često pisao tekstove, a tijekom bogate karijere surađivao je i s mnogim poznatim imenima sa srpske estrade, među kojima su bili i Lepa Brena, Miroslav Ilić, Toma Zdravković, Velimir Bata Živojnović i drugi. 

Kao član Indeksovog pozorišta dobio je nagradu Oskar popularnosti na koju je bio izuzetno ponosan.

Pročitajte više